Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad medveda
  • 23.11.2015. 10:20

Medvedica u Sloveniji lakše povredila dečaka

Medvedica koja je bila sa svojim mladuncima, napala je u blizini naselja Sodražica u Sloveniji dečaka koji je lakše povređen.

  • 113
  • 3
  • 0

Medvedica koja je bila sa svojim mladuncima, napala je u blizini naselja Sodražica u Sloveniji dečaka koji je lakše povređen.

Dvanaestogodišnji dečak vraćao se na biciklu kući nakon fudbalskog treninga, a na izlazu iz naselja primetio je mladunčad medveda koja su čekala svoju majku. Tada ga je medvedica ogrebala po ruci, a dečak je uspeo da pobegne do obližnje kuće i zatraži pomoć.

U tom kraju medvedi često prelaze rečicu Bistricu, a meštani naselja svedoče o susretima sa medvedom. Nedavno je jedan meštanin morao da pobegne od medveda iz vlastite bašte. Domaćini su oprezni i kada rade na polju, a radnik područne jedinice zavoda za šumarstvo iz Kočevja Miran Bartol, rekao je medijima da se medvedi već duže vreme kreću u okolini Sodražice, posebno u Zamostcu u blizini skijališta.

Još se ne zna da li će lovcima biti dozvoljeno da odstrele medvedicu koja je napala dečaka, kao što je nedavno učinjeno u Dolenji vasi sa medvedicama koje su se u tom kraju odomaćile. U Sloveniji je zabranjen lov na medvede.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Napad medvjeda Slovenija Oprez Šuma Mladunčad medveda Rečica Bistrica Dečak