Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vojvodinašume
  • 16.04.2015. 09:00

Nastavak saradnje sa Svetskim fondom za prirodu

Potpisivanjem ovog Memoranduma nastavlja se uspešna saradnja Vojvodinašuma sa Svetskim fondom za prirodu.

  • 68
  • 1
  • 0

Jučer je u direkciji Javnog preduzeća Vojvodinašume potpisan Memorandum o razumevanju između ovog preduzeća i WWF - Svetskog fonda za prirodu. Ovim su činom direktorka JP Vojvodinašume, Marta Takač i regionalni direktor WWF - Dunavsko - karpatskog programa, Andreas Bekman, osigurali nastavak saradnje dve organizacije.

Ovom prilikom Takač se osvrnula na dosadašnju uspešnu saradnju, pri čemu je istakla projekat Parkovi Dinarskog luka, kojem su se Vojvodinašume priključile 2013. godine. Bekman je iskoristio priliku da ukaže na korsiti koje će prirodi i slatkovodnim ekosistemima doneti revitalizacija vlažnih područja u Specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje, a za ljude će to značiti obezbeđivanje čiste vode, ublažavanje posledica poplava, ali i mogućnosti razvoja ekoturizma.

Najavljena je i obnova bare Šarkanj i lokaliteta Bestrement na području Specijalnog rezervata prirode, Gornje Podunavlje, duž nekadašnjeg plavnog pdručja Dunava. Inače, spomenuto je područje deo budućeg UNESKO Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, poznatog i kao Evropski Amazon, koji se proteže od Austrije, preko Slovenije, Mađarske i Hrvatske sve do Srbije. Cilj projekta je poboljšanje vodnog režima tokom cele godine obnavljanjem već postojećih kanala za irigaciju i konstrukcijom ustava.


Izvori

Vojvodinašume


Tagovi

Memorandum o razumevanju Parkovi Dinarskog luka Revitalizacija vlažnih područja Gornje Podunavlje Evropski Amazon Marta Takač Andreas Bekman Svetski fond za prirodu Vojvodinašume Specijalni rezervat prirode