• Vojvodinašume
  • 28.09.2015. 17:30

Nova mehanizacija Vojvodinašuma

Šumsko gazdinstvo Sremska Mitrovica poseduje najjaču mehanizaciju u Rebublici Srbiji. Bager točkaš koštao je 15 miliona dinara, a deset MTZ traktora 21 milion.

Foto: vojvodinasume.rs
  • 89
  • 3
  • 0

Javno preduzeće "Vojvodinašume" danas je u Šumskoj upravi Morović predstavilo novu šumsku mehanizaciju vrednu 36 miliona dinara, koju čini deset MTZ traktora i bager točkaš.

Na prezentaciji je rečeno da u šumama kojima gazduje Šumsko gazdinstvo Sremska Mitrovica, na površini od 42.000 hektara, od ove jeseni će se bolje i na vreme obavljati mnogi poslovi zahvaljujući toj mehanizaciji koja će već sutra biti stavljena u pogon.

"Šumsko gazdinstvo Sremska Mitrovica poseduje najjaču mehanizaciju u Rebublici Srbiji. Bager točkaš koštao je 15 miliona dinara, a deset MTZ traktora 21 milion. Nabavkom traktora i bagera koji služi za izgradnju šumskih puteva i saobraćajnica, iskopavanje putnih kanala i ispuštanje vode iz depresije, šume kojima gazduje gazdinstvo Sremska Mitrovica biće još negovanije i zaštićenije", rekla je direktorka JP "Vojvodinašume" Marta Takač.

Direktor Šumskog gazdinstva Sremska Mitrovica Pera Dobrojević rekao je da će nova mehanizacija biti upotrebljena na obnovi šuma i pripremi terena te na privlačenju tehnickog drveta, izvozu prostornog i na dopremnaju ogrevnog drveta do kupaca.

"Tradicija organizovane šumarske delatnosti i negovanja šuma na ovom prostoru duga je više od 250 godina, a mi se maksimalno trudimo da je podignemo na viši nivo pa je nabavka ove mehanizacije samo jedna od mera u tom cilju", rekao je Dobrojević.

Foto: vojvodinasume.rs


Izvori

Tanjug


Tagovi

Vojvodinašume MTZ traktor Šumsko gazdinstvo Sremska Mitrovica Marta Takač Pera Dobrojević Šumarstvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ja o piti bundevari u tekstu ispod teorijski, a mama praktično. Da iskoristimo dok ima. :)