Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opasnost od požara
  • 06.07.2016. 16:00

Ograničeno kretanje kroz šume u Makedoniji

U Makedoniji je od danas zabranjeno kretanje građana kroz šume i šumska područja kao preventivna mera zaštite od požara.

  • 145
  • 3
  • 0

U Makedoniji je od danas zabranjeno kretanje građana kroz šume i šumska područja kao preventivna mera zaštite od požara.

Zabrana kretanja od 7.00 do 17.00 sati trajaće do 15. avgusta, saopštilo je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Makedonije koje je zabranilo i paljenje strništa i drugog biljnog otpada u lovištima.

Za nepoštovanje tih zabrana kazna je od 1.500 do 3.000 evra, u denarskoj protivvrednosti. Građani će, kako se navodi, od 17.00 do 7.00 sati narednog dana moći da da se kreću šumom i šumskim pojasima na sopstvenu odgovornost za svoju bezbednost i uz zabranu paljenja vatre.

Ograničenje kretanja kroz šume ne važi za organizovane turističke ture, a u nacionalnim parkovima će biti i predstavnik Javnog preduzeća Makedonske šume ili nacionalnih parkova. Zabrana ne važi ni za osobe koje imaju dozvolu "Makedonskih šuma" i za lica koja upravljaju zaštićenim područjima.

Foto:bigstockphotos.com;dolgachov


Izvori

beta.rs


Tagovi

Kazna Makedonija Šuma Šumski požari Šumska područja Preventivna zaštita od požara

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u