Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Popis ptica
  • 12.01.2016. 14:20

Počeo Međunarodni popis ptica vodenih staništa IWC

Počeo je Međunarodni popis ptica vodenih staništa (IWC), jedna od najstarijih i najmasovnijih akcija monitoringa ptica u svetu.

Foto: pixabay.com
  • 70
  • 2
  • 0

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da je počeo Međunarodni popis ptica vodenih staništa (IWC), jedna od najstarijih i najmasovnijih akcija monitoringa ptica u svetu.

Kako se navodi, osobenost ovogodišnjeg 50. IWC popisa je istraživanje polne strukture populacije sve ugroženije riđoglave patke. Dodaje se da se u Srbiji ovaj popis održava od 10. do 30. januara kada će 150 prijavljenih popisivača posetiti više od 500 lokaliteta.

"Volonteri će, kao i prethodnih godina, pokušati da obiđu što duže deonice tokova Velike Morave, Save, Tise i Drine koji protiču kroz Srbiju, a ponovo je u planu da se obiđe ceo tok Zapadne Morave. Reka Dunav i dalje predstavlja najveći izazov za obilazak budući da se radi o skoro 600 rečnih kilometara sa brojnim Dunavcima, adama i mrtvajama", piše u saopštenju.

Naglašava se da će se i ove godine popisivanje uraditi u saradnji sa brojnim organizacijama, staraocima zaštićenih područja i drugim institucijama koje rade na zaštiti životne sredine i dodaje da se svi zainteresovani mogu priključiti popisu.

Foto: pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Popis ptica IWC Proučavanje ptica Monitoring ptica Vodena staništa Riđoglava patka Velika Morava Drina Tisa Dunav Sava