Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagađivanje okoline
  • 23.02.2017. 10:40

Subotička šuma postala deponija

Zbog nesavesnih građana i migranata, koji u pokušaju da preko Subotice pređu mađarsku granicu, šuma u okolini tog vojvođanskog grada sve češće biva puna smeća. Osim zagađivanja okoline, kako kažu nadležni, velika pretnja su i šumski požari.

Foto: mike helms / Flickr
  • 847
  • 78
  • 0

Građani koji u šumama bacaju otpad, zadaju veliki problem zaposlenima u subotičkoj Šumskoj upravi. Zbog toga oni češće moraju da izlaze na teren i u saradnji sa predstavnicima civilnog sektora organizuju akcije uklanjanja smeća.

Povećana opasnost od požara

Kako objašnjava šefica Šumske uprave Subotica Olivera Perkučin, a prenosi RTV, veliku količinu smeća za sobom ostavljaju stanovnici okolnih mesta, ali i migranti koji prolaze kroz Srbiju. Oni borave i spavaju u šumi, a da bi se ugrejali u hladnim zimskim danima, lože vatru, pa je opasnost od požara povećana, jer u subotičkim šumama ima dosta lakozapaljivog četinarskog drveća. Zbog toga je loženje vatre strogo zabranjeno.

Olivera Perkučin ističe da se otvoreno lovište Subotičke šume prostire na površini 6.130 ha, dok njegov ograđeni deo zauzuma 530 ha. Od karakterističnih životinjskih vrsta koje se u tom lovištu nalaze ona je izdvojila: jelene lopatare, muflone i divlje svinje.

Foto: mike helms / Flickr


Izvori

RTV


Tagovi

Subotica Vojvodina Šuma Šumarstvo Otpad Deponije Smeće Šumska uprava Olivera Perkučin Migranti Vatra Požari


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao