Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srbijašume
  • 30.04.2016. 18:00

Šume nam trebaju i posle prvomajskog praznika!

Da bi nam dragoceni šumski potencijal dugo trajao neophodno je da se prema njemu odnosimo sa više odgovornosti i pažnje.

  • 427
  • 19
  • 0

Sa stanovišta JP "Srbijašume", posebno Šumskog gazdinstva "Beograd", koje je zaduženo da gazduje i upravlja šumama Beograda, proslava prvomajskog uranka svake godine predstavlja veliki ispit na temu kako sačuvati šumu od požara, od velikih količina smeća, od automobila, koji se parkiraju na livadama i proplancima, od buke i dima, posečenog drveća, polomljenog kobilijara i sličnih problema, koji nastaju višesatnim boravkom velikog broja ljudi u šumi.

Prema šumama treba da se odnosimo sa više pažnje

Beograđani svakodnevno mogu da biraju u kojoj će šumi provesti svoje slobodno vreme u skladu sa svojim potrebama. U ponudi su im izletničke površine u Košutnjaku, Avali, Kosmaju, Bojčinu, Trešnji, Stepinom lugu i Torlaku i na Adi Ciganliji. Da bi nam ovaj dragoceni šumski potencijal dugo trajao neophodno je da se prema njemu odnosimo sa više odgovornosti i pažnje. Zato je potrebno da građani svakodnevno, a posebno tokom prvomajskog uranka, sarađuju sa dežurnim šumarskim ekipama i da njihova upozorenja shvate i prihvate kao najdobronamernije ponašanje u interesu lične i opšte bezbednosti.

Šumsko gazdinstvo "Beograd" će u svrhu zaštite šuma od petka 29. aprila do ponedeljka 2. maja organizovati pojačana celodnevna dežurstva šumarskih ekipa, koje će u saradnji sa policijskim i vatrogasnim ekipama brinuti o bezbednosti mnogobrojnih posetilaca i zaštiti i očuvanju šume.

Apel izletnicima

Radnici šumskog gazdinstva "Beograd" će svim izletnicima podeliti plastične džakove za odlaganje smeća da bi se sve izletničke površine što efikasnije očistili po završetku praznika, a na najposećenijim izletničkim površinama, u šumama Košutnjak, Avala i Kosmaj, biće postavljeni mobilni toaleti. Osnovni preduslov da gradska uprava i Šumsko gazdinstvo "Beograd" postignu svoj cilj jeste odgovorno ponašanje građana, koji svoje slobodno vreme provode u šumi. Iz tog razloga podsećamo izletnike da ni u kom slučaju ne lože vatru ispod drveća, ne seku drveće i ne uništavaju ograde, klupe, stolove i korpe za otpatke, da ne ulaze kolima na šumske livade i proplanke i da zapakuju i ponesu smeće koje im preostane nakon dana provedenog u prirodi.

Foto:pixabay.com


Izvori

Srbijašume


Tagovi

Srbijašume Prvi maj Aplel Odgovorno ponašanje Pojačana dežurstva Šumarske ekipe Šumski potencijal Požar