Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov na divlje svinje
  • 29.01.2018. 16:00

Toplički lovci zadovoljni lovnom sezonom

Tokom sezone lova na divlje svinje članovi udružanja lovaca "Toplica" odstrelili su 50 odraslih jedinki divljih svinja. Uz to oni zadovoljno napominju da tokom sezone nije zabeležen nijedan slučaj krivolova.

Foto: Nick Brischuk / Flickr
  • 157
  • 13
  • 0

Članovi lovačkog udruženja Toplica kažu da su zadovoljni sezonom lova na divlje svinje, koja je trajala od 1. oktobra 2017. do 28. januara ove godine. Kako prenosi Južna Srbija info, za sve to vreme je u lovištima tog udruženja, koja se prostiru na površini od 61.475 ha, odstreljeno oko 50 jedinki divljih svinja.

Dobra priprema i organizacija ključ uspeha

Prema rečima upravnika ovog lovačkog udruženja Vladimira Lazića, osim dobre pripreme i organizacije, izuzetna disciplina lovaca, takođe je doprinela da ovogodišnja sezona lova na krupnu divljač protekne bez većih problema. Kako je on istakao, lovci su zadovoljni odstrelom divljači, dodavši da je najviše divljih svinja odstreljeno na planinama Pasjača, Vidojevica, Beli Kamen i Kruševica.

Nijedan zabeležen slučaj krivolova

Lazić je naročito naglasio da tokom lovne sezone, nije zabeležen nijedan slučaj bespravnog lova, kao ni povređivanje lovaca. On je podsetio na to da je do kraja februra, takođe, otvorena sezona lova na divlje patke.

Foto: Nick Brischuk / Flickr


Izvori

Južna Srbija Info


Tagovi

Divlje svinje Lov Krivolov Toplica Lovačko društvo Agroklub Vladimir Lazić Toplički kraj Pasjača Vidojevica Beli Kamen Kruševica.


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.