Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov
  • 25.10.2018. 16:15

Ub: Bez odgovornosti u lovu nema naredne sezone

Lovačko udruženje iz Uba, koje postoji 120 godina i broji 950 lovaca, hvali se i lovištem od 46.000 hektara, bogatim raznim vrstama divljači.

Foto: Pixabay / 12019
  • 510
  • 57
  • 0

Јedna od najuređenijih fazanerija u Srbiji nalazi se u Ubu. Lovačko udruženje, koje postoji 120 godina i broji 950 lovaca, hvali se i lovištem od 46.000 hektara, bogatim raznim vrstama divljači. Oni svake godine pred lovnu sezonu puste više od 5.000 fazana.  

"Od sitne divljači gazdujemo sa fazanom, zecom, divljom patkom, prepelicom. Od krupne divljači: srna, srndać, lane, divlja svinja", kaže za RTS Marija Maksimović, upravnica lovišta.

Osim Ubljana, u lov dolaze i Beograđani. Međutim većini njih odstrel divljači nije u prvom planu. "Vidim da je to kod mladih lovaca, a i kod starijih sazrelo. Skratili smo lovni dan za dva sata, do 15, na inicijativu lovaca. Čak 50%-60% lovaca završi lov već do 9-10 sati. Cilj nije odstreliti fazana, nego šetati, uživati i družiti se", kaže Zoran Marković, predsednik Lovačkog udruženja Ub.

To potvđuje i lovac Blagoje Conić, dok Aleksandar Damnjanović dodaje da se disciplina u poslednje vreme poboljšala: "Nema odstrela ženki.  Lovci su shvatili da bez odgovornosti u lovu nema naredne lovne sezone sa bogatom divljači".

Lovcima je na raspolaganju i lovna kuća, sa bazenom i smeštajnim kapacitetima. Tu su i dva jezera za sportski ribolov.


Izvori

RTS


Tagovi

Fazanerija Marija Maksimović Lovačko društvo Ub Zoran Marković Lov Odstrel divljači Fazan


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.