Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seča šuma
  • 19.10.2022. 10:00

Uhvaćeni na delu: Ilegalna seča šuma u Bavaništu

Meštani su izjavili da šumu nelegalno seče firma iz Beograda, koja je osnovana 23. marta ove godine, što piše u rešenju o zabrani seče.

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 510
  • 51
  • 0

Meštani Bavaništa u opštini Kovin danonoćno brane seosku šumu od nelegalne seče, iako je u septembru Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu izdao rešenje o zabrani seče, piše FoNet.

Kako je ovoj agenciji izjavio jedan od meštana, Bavaništanci su 11. oktobra otišli u Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, sektor za šumarstvo i saznali da je 16. septembra šumarski inspektor obavio vanredni nadzor i sačinio zapisnik, a 22. septembra izdato je rešenje o zabrani seče.

Meštani su dodali da šumu ilegalno seče firma iz Beograda, koja je osnovana 23. marta ove godine, što piše u rešenju o zabrani seče.

Podnete prijave

Kako dalje prenosi RTV, uprkos zabrani, seča se nastavila zbog čega su meštani 13. oktobra blokirali ulaz u šumu, organizovali danonoćna dežurstva i vozilima obilaze šumu. Pozvana je policija iz Kovina, čija je patrola izašla na lice mesta. Zatekla je nepoznate osobe koje su isečene trupce pokušali da natovare na traktor, ali im je naređeno da odmah obustave radove.

Potom je i pančevačka policija izašla je na teren, obavila uviđaj i privela nekoliko osoba, ispričali su meštani i istakli da neće odustati od odbrane šume.

Privrednom sudu u Smederevu, kao i novoosnovanoj jedinici za ekološki kriminal u Beogradu podneli su krivične prijave za krađu i bespravnu seču šume protiv NN lica.


Tagovi

Nelegalna seča šuma Bespravna seča šuma Bavanište Seča drva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Evropska unija mora da obnovi najmanje 20 odsto kopnenih i morskih područja do 2030. i sve narušene ekosisteme do 2050. godine, navodi se u novom zakonu koji je juče usvojio Evropski parlament. "Cilj zakona EU o obnovi prirode o kojem je po... Više [+]