Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Soja - MATBA (Buenos Aires)

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Soja" "MATBA (Buenos Aires)".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Soja - Biljne vrste i sorte

Soja @ KLUB

Evropski parlament odobrio je značajan Zakon o krčenju šuma kojim se zabranjuje uvoz kafe, govedine, soje i drugih proizvoda u Evropsku uniju, ako su povezani sa uništavanjem svetskih šuma. Zakon će zahtevati od kompanija koje prodaju robu u Evropskoj uniji da sačine izjavu o dužnoj pažnji i ”prover...

Nakon blagdanskog ludila i hedonizma dolazi vrijeme razmišljanja o odgovarajućim sortimentima soje. Argumenata u korist sjetve soje nikada nije bilo više: ✔ Visoka profitabilnost ✔ Lakša prodaja proizvoda ✔ Mogućnost proizvodnje bez dušika ✔ Stabilnost u proizvodnji unatoč sve ekstremnijim vremenski...

+3

PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...

Zalazak sunca, vršidba soje. Posavski Podgajci. #RuralFoto #životinje #priroda #selo #proizvodnja

ŠTA JE TO ZELENI KRMNNI KONVEJER ? Pod zelenim krmnim konvejerom (redosledom) podrazumeva se proizvodnja krmnog bilja u toku cele vegetacije, od ranog proleća do kasne jeseni, radi podmirivanja stoke zelenom hranom, prvenstveno krava muzara. Ukratko, zeleni konvejer je setva i žetva krmnih useva tok...

Od početka godine pratile su nas natprosečne temperature za taj period godine. Veoma toplo vreme nastavilo se u martu i aprilu što je uslovilo da setva jarih useva počne i pre 1. aprila. Setva kukuruza je završena, tokom koje nije bilo dovoljno vlage. Potom je došlo do zahlađenja, pa će ovoj žitaric...

Agroklub na 10. Danu polja u organizaciji Donau soje u Lugovu. Preko stotinu poljoprivrednika, stručnjaka i predstavnika kompanije danas će saznati više o 40 izloženih sorti, suzbijanju korova i ishrani ove uljarice. #danpolja #donausoja #lugovo

+5

Na Slavonskim poljima često se može vidjeti mlada jelenska divljači kako bezbrižno paše posijane kulture, u ovom slučaju soju #ruralfoto #životinje

Koliko će poljoprivrednike koštati prolećna setva, ne može se pouzdano reći jer repromaterijal, kako se približavaju rokovi, stalno poskupljuje. Aca Letić, ratar sa Čeneja kaže da će ratari teškom mukom uspeti da krenu u nov ciklus proizvodnje. ”Setva kukuruza će biti skuplja prvenstveno zbog stalno...

Pogledajte detaljan prikaz rezultata ogleda kukuruza, soje i suncokreta za 2023. godinu na linku: https://bitly.ws/36zj8

Prvi otkosi soje pokazuju da će ove uljarice biti na nivou proseka, imeđu dve i tri tone po hektaru. Imajući u vidu prošlogodišnju godinu, kada je suša desetkovala rod soje i prinosi se kretali do najviše tone po hektaru, može se reći da će ova godina biti dobra za soju i za poljoprivednike, koji su...