Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Soja" "TOCOM (Tokyo)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
Na pojedinim lokalitetima će nešto biti roda soje...#soja #prinossoje
PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...
NOVO❗ Bitan faktor za čiste useve soje – FACTOR! 👇 FACTOR se primenjuje u usevima soje posle setve, a pre nicanja (PRE-EM). Efikasno suzbija lipicu, štir, pepeljugu, tatulu, gorušicu, pomoćnicu, bocu, sivi muhar i mnoge druge korove u soji! Najbolje rezultate postiže kada se primeni pre ili tokom...
Nakon olujnih vetrova, pljuskova, malo sitnog leda, tropskih temperatura dozreva naša soja!
🚜 Pa i bez traktora se može orati, ali ide mnogo teže! Žetveni ostaci se mogu prirodno razgraditi, ali bez BioPluga to traje dugo i sporo Slama, kukurozovina i sojini ostaci su puni lignina – teško razgradivog materijala Bez pomoći mikroorganizama, oni mogu da se zadrže u zemlji i do 2 godine A to...
Danas je Svjetski dan biljnih mlijeka. To su napitci proizvedeni od žitarica (zob, riža, pir), grahorica (soja), orašastih plodova (badem, lješnjak) ili sjemenki (kokos, konoplja) koji predstavljaju zamjenu za životinjsko mlijeko. Imaju višu cijenu ne zato jer je njihova proizvodnja skuplja nego jer...
U okviru projekta Pro-Sustain NS Poljoprivrednog fakulteta radi se o istraživanjima koja za cilj imaju pronalaženje alternativnih izvora proteina za ishranu domaćih životinja. Suština je u tome da se zameni bar deo proteina u stočnoj hrani koji dolaze iz tradicionalnih industrijskih biljnih kultura,...
Paprika u fazi intenzivnog porasta. Dnevne temperature iznad proseka, a najavljene padavine svega 30 do 60 mm. Šta će biti sa baštama, usevima kukuruza, soje i drugih kultura ako se ovakvi vremenski uslovi nastave?
Vlada Velike Britanije saopštila je da je potvrđena zaraza sojem virusa ptičjeg gripa H5N5 na farmi živine u Jorkširu u Engleskoj. U saopštenju se navodi da će sva živina biti uništena, preneo je Rojters. Takođe se ističe da će biti formirana zaštitna zona u radijusu od tri kilometra i nadzorna zona...
Koliko će poljoprivrednike koštati prolećna setva, ne može se pouzdano reći jer repromaterijal, kako se približavaju rokovi, stalno poskupljuje. Aca Letić, ratar sa Čeneja kaže da će ratari teškom mukom uspeti da krenu u nov ciklus proizvodnje. ”Setva kukuruza će biti skuplja prvenstveno zbog stalno...
Kada su shvatili da ne mogu biti konkurentni u ratarskoj proizvodnji, članovi porodice Krstonošić iz Kikinde odlučili su da gaje biljne vrste koje se mogu preraditi u kućnim uslovima i skuplje prodati. Na njihovim njivama se tako našao i kikiriki od koga prave ulje. Za proizvodnju kikirikija Vladimi...
Podatak da se 92,8 odsto vode za navodnjavanje crpi iz vodotokova pokazuje da je Srbija u potpunosti zapostavila povrtarsku proizvodnju. “Mi smo amputirali jednu veliku površinu i deo zemljišta za intenzivnu povrtarsku proizvodnju koja nije naslonjena na vodotokove”, smatra agroekonomski analitičar...