Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Soja - TOCOM (Tokyo)

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Soja" "TOCOM (Tokyo)".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Soja - Biljne vrste i sorte

Soja @ KLUB

Setva kukuruza, soje i suncokreta je u toku ali ratari ne očekuju da će je završiti pre 10. maja, zbog kiša koje se najavljuju narednih dana. Mada kasne u poslu zbog lošeg vremena tokom aprila, napominju da je najvažnije da se usevi poseju i da ih klima posluži tokom leta, da ne budu previše visoke...

Zbog suše prosečni prinosi pšenice po hektaru iznose 5,5 tona, izjavio je predsednik udruženja "Dolovački paori" Marko Bojtar. On je rekao i da je otkupna cena po kilogramu svega oko 20 dinara pa poljoprivrednici ne mogu da isplate ni ovogodišnja ulaganja u proizvodnju. "O situaciji u kojoj se nalaz...

Kada su shvatili da ne mogu biti konkurentni u ratarskoj proizvodnji, članovi porodice Krstonošić iz Kikinde odlučili su da gaje biljne vrste koje se mogu preraditi u kućnim uslovima i skuplje prodati. Na njihovim njivama se tako našao i kikiriki od koga prave ulje. Za proizvodnju kikirikija Vladimi...

Pratimo napredak! Soja Alhambra odlično napreduje! 🌱 👉 Robusna biljka s velikim brojem bočnih grana zbog čega je moguća sjetva i na razmak 70 cm 👉 Jako dobra otpornost na bolesti 👉 Potencijal prinosa do 5 t/ha 📍 OPG Talan Denis, Dežanovac 📍 OPG Semialjac Fabijan, Koška 📍 PO Ivan Lošić, Stari...

+5

Za razliku od pšenice čija je žetva počela, kiša koja gotovo svakodnevno pada i te kako prija kukuruzu, suncokretu, soji, šećernoj repi. I proizvođači i stručnjaci kažu da je ona spas za prolećne kulture i da se sada stvaraju zalihe vlage za jul i avgust koji znaju da budu sušni. Zbog izuzetno toplo...

Kukuruz i soja napreduju, pšenica dozreva, mir i tišina naše ravnice!!!

Farma svinja "Schnopp Agrar" iz Asperhofena (Austrija) uzgaja 600 grla landras rase, ali i austrijskih domaćih. Proizvode hranu na 70 ha - soje i kukuruza, ali ne koriste za hranidbu stoke, na primer, svoju soju, jer je ne mogu u tom obliku upotrebiti već je kupuju od drugih proizvođača. Zbog strogi...

+5

Kiša bi još jedino mogla da pomogne šećernoj repi, za razliku od kukuruza i soje, kojima je suša desetkovala prinose. Uoči početka prerade šećerne repe, fabrike šećera su najavile da će krečne peći u šećeranama u Crvenki, Vrbasu, Kovačici i Pećincima upaliti krajem meseca i od septembra krenuti u pr...

Tradicionalno, poljoprivrednici su uglavnom prolećnu setvenu strukturu opredeljivali spram plodoreda i sejali one kulture koje su im donosile najveću dobit. Poslednjih godina to je izmenjeno. Katastrofalni lanjski prinosi uticali su na to da se poljoprivrednici opredeljuju za one useve koje će im u...

Japanski proizvođač sakea odlučio je da ode tamo gde nijedan proizvođač do sada nije otišao – u svemir. Asahi Šuzo, kompanija koja stoji iza popularnog japanskog brenda sakea Dasai, planira da pošalje sastojke za sake na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi fermentisali veoma poseban napitak. ”Ne p...