Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Soja - TOCOM (Tokyo)

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Soja" "TOCOM (Tokyo)".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Soja - Biljne vrste i sorte

Soja @ KLUB

Sa prvim lepim danaim počeće setva prolećnih kultura na oko dva miliona hektara. Polovinu useva činiće kukuruz, a drugu suncokret, soja, šećerna repa, povrće. Prosečni direktni troškovi za setvu suncokreta su oko 550 evra po hektaru, a za kukuruz oko 600 evra po hektaru. Prema podacima zadružnih sav...

Puštanje u rad kombajna John Deere T660i u okolici Ivanić Grada. AutoTrac navođenje u potpunosti olakšava duge radne dane u žetvi 🛰️👌. Flexi heder 622F će svoje najbolje karakteristike pokazati u žetvi soje, a do tada u kombinaciji s stolom za uljanu repicu radi izvrstan posao. Naša podrška ne pres...

+3

Republički zavod za statistiku objavio je procene očekivane proizvodnje nekih poljoprivrednih useva ove godine. Pema očekivanjima RZS-a, proizvodnja pšenice biće 15,9 odsto manja nego prošle godine. Očekuje se da će proizvodnja pšenice ove godine iznositi 2,9 miliona tona. Kod proizvodnje malina oče...

Ove godine očekuje se da se veliki broj poljoprivrednika opredeli za soju. Stručnjak sa NS Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Vuk Đorđević ističe da je bio najtopliji februar od kako se vrše merenja, što je značajan faktor za sva predviđanja kada je reč o oblasti poljoprivrede. On objašnjava da je...

Pogledajte detaljan prikaz rezultata ogleda kukuruza, soje i suncokreta za 2023. godinu na linku: https://bitly.ws/36zj8

Koliko će poljoprivrednike koštati prolećna setva, ne može se pouzdano reći jer repromaterijal, kako se približavaju rokovi, stalno poskupljuje. Aca Letić, ratar sa Čeneja kaže da će ratari teškom mukom uspeti da krenu u nov ciklus proizvodnje. ”Setva kukuruza će biti skuplja prvenstveno zbog stalno...

Novinarsko putovanje na Svetsku istraživačku konferenciju o soji organizovalo je društvo agrarnih novinara Austrije u saradnji sa ENAJ-om (Udruženjem evropskih poljoprivrednih novinara). Saznali smo puno o specifičnostima uzgoja soje, kako nastaje stočna hrana, u kakvim uslovima treba da budu životi...

+9

Razlozi velikog interesovanja za sortu soje Es Pallador su visoki prinosi. Obilaskom naših proizvođača širom Vojvodine tokom 2023. godine, pored utisaka i iskustava u proizvodnji, prikupljali smo i rezultate. Sumirali smo ih i delimo ih sa vama. 👇

Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada u saradnji sa Srpskim udruženjem mladih poljoprivrednika "SUMP", organizovala je danas "Obuku poljoprivrednih proizvođača za primenu novih tehnologija i znanja". Prof. dr Milivoj Radojčin i prof. dr Branislav Šojić su pričali o primeni savre...

+3

Japanski proizvođač sakea odlučio je da ode tamo gde nijedan proizvođač do sada nije otišao – u svemir. Asahi Šuzo, kompanija koja stoji iza popularnog japanskog brenda sakea Dasai, planira da pošalje sastojke za sake na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi fermentisali veoma poseban napitak. ”Ne p...