Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 24.12.2017. 17:00

Cvećarstvo - posao od jutra do mraka

"Ako neko želi da krene u ovaј posao, preporučujem da dobro razmisli. Ulaganja su mnogo velika, posao je još veći, pa ko može da izdrži, neka se pridruži", kaže Milan Milutinović iz Zaklopače.

Foto: ceskyfreund
  • 774
  • 23
  • 0

Nakon povrtarstva, Milan Milutinović iz Zaklopače kod Kraljeva opredelio se za cvećarstvo. Iako je po struci mašinski tehničar, pronašao se u ovom plasteničkom poslu, koji obavlja, kako kaže, od jutra do mraka.

"Ujutru se kreće sa zalivanjem, pa zavisi da li treba nešto da se presađuje, da se seje, da se pikira, dok ne krene sezona prodaje. Tada se sve to isto radi, a mora da se zadovolje i pijaca i mušterije, koje dolaze kući da kupe cveće", kaže Milan za RTS.

Potražnja za božićnom zvezdom

U uzgajanju cveća učestvuje cela porodica Milutinović. Na oko 1.500 kvadratnih metara proizvode oko 20 vrsta cveća. Supruga Milica kaže da se navikla na posao, a da bi od cveća izdvojila bogumila. Ipak, trenutno se najviše traži božićna zvezda.

Nemaju obezbeđen plasman

Milutinovići godišnje isporuče više od 100.000 raznovrsnih biljaka. Nemaju obezbeđen plasman, nego se snalaze, pa ne planiraju proširenje proizvodnje.

"Ako neko želi da krene u ovaј posao, preporučujem da dobro razmisli. Ulaganja su mnogo velika, posao je još veći, pa ko može da izdrži, neka se pridruži", kaže Milan Milutinović.

Foto: ceskyfreund36 / Pixabay


Izvori

RTS


Tagovi

Milan Milutinović Zaklopača Plastenik Cveće Božićna zvezda


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!