Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cvećarstvo
  • 30.12.2017. 16:15

Cveće zahteva izuzetnu negu

Čila Bakoš iz Lukinog Sela na početku nije ništa znala o cvećarstvu, a upornost joj je omogućila da ove godine proširi proizvodnju.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 347
  • 10
  • 0

Porodica Bakoš iz Lukinog Sela kod Zrenjanina decenijama se bavi povrtarstvom. Kada su dobili snaju Čilu, ona je unela novinu - cvećarstvo. Iako ništa nije znala o tome na početku, posle 12 godina svim srcem je zaljubljena u ovu poizvodnju.

"Proširili smo proizvodnju, u plastenicima, a u zavisnosti od potražnje biramo cveće. Za sledeću sezonu smo pripremili više visećih saksija", kaže Čila.

Osetljiva proizvodnja

Dodaje da je ova proizvodnja osetljiva i da iziskuje mnogo pažnje - podjednako begonije, petunije, muškatle ili turski karanfil. Rade samo prolećnu sadnju.

"Uslovi bi trebalo da budu idealni, od zalivanja, temperature, do praćenja bolesti. Presađuje se dva do tri puta. Reznice stižu sredinom oktobra, a 15. novembra presađujemo u veće saksije. Kada krene prodaja, najviše cveća prodajemo od kuće", objašnjava Čila Bakoš.

Sve reznice uvoze iz Slovenije, cveće je zdravo, pa se kupci rado vraćaju. Tome doprinosi preventiva, kojoj se poklanja mnogo vremena.

Saznajte više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Čila Bakoš Lukino Selo Cvećarstvo


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner