Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ukrasne biljke
  • 02.10.2018. 16:15

Kako izabrati pravo mesto za kućne biljke?

Kako bi kućne biljke pravilno i dobro rasle, smestite ih na pravo mesto u vašoj kući.

Foto: Pixabay/TheVirtualDenise
  • 425
  • 17
  • 0

Izabrati pravo mesto za biljke u vašem domu može biti pravi izazov. Odabir pravog mesta najviše zavisi od svetlosti u vašem domu. Većini biljaka odgovara više svetlosti, ali i postoje biljke kojima je i malo svetlosti dovoljno, kako bi normalno rasle. 

Ako je vaš prozor okrenut prema jugu, te ulazi puno svetlosti u vaš dom, biljku možete staviti dalje od prozora. Prozori koji su okrenuti prema istoku tokom jutarnjih sati pružaju mnogo svetlosti. U tom slučaju biljku možete staviti blizu prozora.  Ako je vaš prozor okrenut na zapad on pruža puno svetlosti tokom podneva kad je najtoplije. Zato kraj ovog prozora stavite biljke koje dobro podnose vrućinu. 

Prozori okrenuti na sever pružaju najmanje svetla. Sasvim logično, u blizini tih prozora stavite biljke kojima ne treba puno svetla. Zamija, svekrvin jezik, zmajevac, zeleni ljiljan samo su neke od biljaka koje možete uzgajati u prostoru sa manje svetla. Najbolje biljke za jaku svetlost su kaktusi, i sukulenti, za umereno svetlo monstera, carska begonija, puzavac i fikus. 


Povezana biljna vrsta

Begonija

Begonija

Engleski naziv: Begonia | Latinski naziv: Begonia

- Više [+]

Tagovi

Biljka Kućna biljka Svetlost Prozor Kaktus Fikus Begonija Zamija


Autorka

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Univerzitetu. Već nekoliko godina radi na onlajn portalima.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!