Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izlog cveća
  • 14.11.2023. 09:00
  • Pčinjski okrug, Vranje

Kupujete cveće za terasu - pogledajte kako će vam "stajati"?

Kada terase doma ukrase cvećem, a ispred radnje iznesu preostali asortiman cveća koji je na prodaju, gotovo da nema čoveka koji prođe njihovom ulicom, a da ne svrati da kupi nešto.

Foto: Gordana Nastić
  • 509
  • 210
  • 1

Od početka pa sve do završetka sezone prodaje cveća kuća Vranjanaca Zlate i Milana Radulovića je sva u cveću. Na njihovim terasama se samo smenjuje asortiman cveća koji je u prodaji, a nikako ne smanjuje i njegova količina. Njihov dom zasija u svoj svojoj lepoti pogotovo kada cveće iznesu ispred svoje radnje i stanu da čekaju standardne kupce. Tada naprosto nema čoveka koji prođe pored njihove kuće, a da ne svrati da pogleda koje cveće imaju na prodaju.

Oni koji dobro poznaju ove prodavce ne znaju sa sigurnošću da kažu kada u ponudi imaju najlepše cveće. Ljubitelji hrizantema tvrde da je to u jesen zato što skoro svaki odrasli rascvali grm ovog cveća krasi po stotinak cvetova. Otuda kada ih ovo dvoje supružnika poređa ispred radnje u više boja njih naprosto razgrabe kupci.

Hrizanteme trenutno aktuelne

Sa pijace na kuću

Na ideju da na ovakav način reklamiraju i u isto vreme prodaju svoje cveće, Radulovići su došli kada su zatvorili prodajno mesto u blizini gradske Bujkovske pijace. Tada su preuredili svoj lokal u kući, a terase okitili cvećem i nastavili sa prodajom. Iako su promenili lokaciju to se nimalo nije negativno odrazilo na prodaju. Naprotiv, kod njih po cveće i dalje dolaze standardne mušterije.

Imaju mnogo i novih koje su umeđuvremenu stekli, pa se iz tog razloga njihovo cveće ne zadržava mnogo na lageru.

Zlata, unuk Bogdan i Milan Radulović ispred svog cvetnog izloga

Tako je kod ovo dvoje supružnika bukvalno otakako su počeli da se bave prodajom cveća, a kada su videli da im se to isplati odlučili su da zajedno sa sinom počnu da proizvode određeni asortiman cveća. U ovom poslu njih dvoje uživaju jer im druženje sa cvećem pomaže da pobegnu od ružne svakodnevice.

"Kada sam okružen cvećem i dobrim ljudima mnogo se dobo osećam", kaže Milan. Njegova supruga Zlata dodaje da cveće ljudima produžava život i da svi treba da ga imaju u svom okruženju.

Ljubav prema cveću oni prenose i na unuka Bogdana koji ide u Poljoprivednu školu i koji namerava da se ubudućnosti bavi cvećarstvom.


Tagovi

Cveće Izlog Zlata Radulović Milan Radulović Cvetna terasa Cvetni izlog


Autorka

Gordana Nastić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka koja je zanat pekla na tekstovima iz oblasti poljoprivrede. U potrazi za novim temama rado obilazi poljoprivredna gazdinstva, ustanove, polja, voćnjake, sajmove.