• Naučna istraživanja
  • 07.09.2017. 18:00

Odaberite prave biljke za svoj prostor

Biljke smanjuju stres i iscrpljenost, kao i pojavu bolesti. Zbog toga je veoma važno koju biljku ćemo odabrati za prostor u kome boravimo.

Foto: cocoparisienne / Pixabay
  • 1.158
  • 58
  • 0

Nemački naučnici smatraju da biljke mogu da utiču na naše ponašanje i raspoloženje. One smanjuju stres i iscrpljenost, kao i pojavu bolesti. Zbog toga je veoma važno koju biljku ćemo odabrati za prostor u kome boravimo.

Dnevna soba

Ovde se obično provede najviše vremena tokom dana, pa je dobro imati biljke, jer se smatra da podstiču druželjubivost. Sto ukrasite cvetnim aranžmanom, a ne zbegavajte ni cveće u vazama, jer ono stimuliše kreativnost odraslih. Biljke pomažu deci da se lakše koncentrišu.

Kuhinja

Poželjno je da za kuhinju odaberete ruzmarin, jer jača mentalnu budnost i smanjuje želju za kafom.

Spavaća soba

Prostor u kome spavate ukrasite lavandom, jer ona leči blagu nesanicu, posebno kod žena. Ukoliko nemate dovoljno sunca u sobi, nekoliko grančica stavite ispod jastuka za miran san.

Poslovni prostor

Na radni sto potavite azaleju i ciklamu, a u ćoškove postavite dracene. One pozitivno utiču na radnu atmosferu, smanjuju stres i popravljaju raspoloženje.

Foto: cocoparisienne / Pixabay


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Azaleja Ciklama Dracena Ruzmarin Lavanda Biljke u prostoriji Cveće


Autorka

Aleksandra Kekić

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi