Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Riđičko vinogorje
  • 12.06.2018. 10:00

100.000 novih čokota u Riđici

Oko 60 hektara u Riđici nalazi se pod zasadima vinove loze. Riđičani kažu da će ih sledeće godine možda biti i duplo više.

Foto: Pixabay / LEONVFX
  • 1.262
  • 133
  • 0

Vinogradara u Riđici sve je više i sve su mlađi. Ove godine zasađeno je oko100.000 novih čokota. Oko 60 hektara u ovom selu nalazi se pod zasadima vinove loze. Riđičani kažu da će ih sledeće godine možda biti i duplo više. Podstrek su i mnogobrojne nagrade i priznanja koja njihove kolege dobijaju.

Tako je vino Pesak (pino griđo) porodice Tripković nosilac bronze i srebra sa Međunarodnog festivala u Bugarskoj. Zoran Šveljo je za sovinjon blank na Novosadskom sajmu 2017. godine osvojio srebrnu medalju. Dragoljub Mitrović osvojio je za Italijanki rizling zlatnu medalju u Temerinu.

"Upornim radom u vinogradu stvara se dobro vino. Našao sam taj recept. Puno rada, puno odricanja, velika ljubav prema grožđu prvenstveno, prema vinogradu, a kasnije i prema vinu", rekao je Radoslav Tripković za RTV.

Iako su vinogradi stradali od mraza, očekuje se kvalitetno vino

Vinogradi su u ovom kraju stradali od martovskog mraza. Međutim, vinogradari se nadaju dobrom kvalitetu vina. Cilj im je i da izmrzle vinograde obnove, a mnogi rade i na proširenju kapaciteta.

"Imao sam dva vagona grožđa. Nemam kapacitete, tako da sam prodao polovinu grožđa, Krenuo sam sa kopanjem podruma, tako da ću uskoro imati svoj prostor", kaže Rajko Milanko.


Tagovi

Riđica Vino Vinograd Radoslav Tripković Rajko Milanko

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)