Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarija Tikveš
  • 29.09.2015. 08:30

130 godina vinarije Tikveš

Danas kada sumiramo rezultate, možemo da kažemo da je Tikveš regionalni lider u vinskom biznisu u Jugoistočnoj Evropi i već se pojavljuje na široj evropskoj mapi kao ozbiljan proizvođač.

  • 121
  • 2
  • 0

Vinarija Tikveš je jučer u Beogradu obeležila 130 godina postojanja, uz poruku da taj regionalni lider u proizvodnji vina sada kreće u osvajanje svetskih tržišta.

Podsetivši na razvoji put vinarije osnovane 1885. godine, predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš Svetozar Janevski je na svečanosti u hotelu Radison Blue rekao da su vina te vinarije danas prepoznata na svim kontinentima.

"I to nije kraj. Rekao bih da smo tek na početku. Uspeli smo da pokažemo da i ovaj region može da radi i da bude među najboljima. Sav trud uložen u prizvod koji izlazi iz Tikveša je naša obaveza prema vama, našim potrošačima. Bez obzira da li se radi o jednoj Smederevki ili Beloj vodi, znajte da ulažemo maksimalno u svaki činilac u celokupnom lancu", rekao je Janevski.

Navodeći da je tikveški region izuzetno podneblje za uzgoj loze, Janveski je rekao da je u vinima "Tikveša" pretočen svaki sunčani dan i mnogo ljubavi. "Napravili smo vino u koje smo sakupili boje, mirise i muziku svakog regiona posebno", naveo je Janevski.

Generalni direktor vinarije Tikveš Igor Ilievski je u izjavi Tanjugu poručio potrošačima da uvek biraju vrhunsko i naveo da ta vinarija stremi vrhunskom kvalitetu, a da se to vidi i po svim nagradama koje je dobila. "Danas kada sumiramo rezultate, možemo da kažemo da je Tikveš regionalni lider u vinskom biznisu u Jugoistočnoj Evropi i već se pojavljuje na široj evropskoj mapi kao ozbiljan proizvođač", poručio je Ilievski i izrazio zadovoljstvo što svetu možemo ovo područje da predstavimo kao vinsku i turističku destinaciju.

Kako je naveo, u posednjih 10 godina u "Tikveš" je uloženo više od 30 miliona evra u opremu, tehnologiju, ljude i znanje, uz iskustva drugih zemalja pre svega Francuske kako bi se iskoristilo najbolje iz grožđa, a potrošačima ponudio vrhunski proizvod.

Svečanosti u hotelu Radison blue i degustaciji vina prisutvovale su brojne ličnosti iz javnog života, a nastupili su muzičari Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov, u pratnji Piano tria.

Vinarija "Tikveš" godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50 odsto svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i u regionu. To je najstarija vinarija u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi.

Kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, kao i preko 50 prestižnih nagrada svake godine osigurali su mesto Vinariji Tikveš u elitnoj vinskoj industriji, ali i dostupnost u Velikoj Britaniji, zemljama Zapadne Evrope, Skandinaviji, SAD i Kini.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Vinarija Tikveš Proizvodnja vina Tržište vina Uzgoj loze Igor Ilievski Svetozar Janevski Robert Parker