Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska prevara
  • 12.08.2017. 10:00

Francuska: Jeftina vina prodavali kao skupa

Jedna od najvećih francuskih vinskih kompanija "Raphaël Michel" optužena je za prevaru, odnosno da je jeftiniim vinom punila buteljke i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, "Côtes du Rhône" i "Châteauneuf-du-Pape".

Foto: Magryt / Bigstock
  • 626
  • 50
  • 0

Preko 40 miliona boca francuskog vina moglo bi biti lažno. Naime, jedna od najvećih francuskih vinskih kompanija "Raphaël Michel" optužena je za prevaru, odnosno da je jeftiniim vinom punila buteljke i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, "Côtes du Rhône" i "Châteauneuf-du-Pape".

Prodavali su ih po 20 funti po boci, a neke i za 100 funti, piše thesun.co.uk. Veruje se, navode, kako prevara traje od 2013. godine, a otkrivena je lane, nakon što su francuski carinski službenici primetili problem tokom rutinske kontrole.

Predsednik kompanije "Raphaël Michel", Gijom Rikvart (Guillaume Ryckwaert) uhapšen je u Francuskoj i sada se suočava sa optužbama za prevaru.

Strahuje se da je više od 100.000 litara vina na francuskom tržištu lažno označeno i da neki mogu biti u prodaji u Velikoj Britaniji. Naime, optužena kompanija lani je pijavila prihod od 70 miliona funti, a Velika Britanija je jedno od najvećih izvoznih tržišta kompanije.

Foto: Magryt / Bigstock


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!