Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guutler Kft.
  • 11.06.2018. 16:00

Güttler predstavio revolucionarni Green menadžer vinogradarski kultivator

Kompanija Güttler iz Nemačke sa sedištem u Mađarskoj i Srbiji već više od 30 godina nalazi se na čelu u pogledu inovacija, predstavila je na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu svoju revolicionarnu mašinu Green menadžer za kojom vlada veliko interesovanje.

Foto: landwirt.com
  • 2.341
  • 166
  • 1

Kompanija Güttler iz Nemačke sa sedištem u Mađarskoj i Srbiji već više od 30 godina nalazi se na čelu u pogledu inovacija, predstavila je na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu svoju revolicionarnu mašinu Green menadžer za kojom vlada veliko interesovanje. To potvrđuje i činjenica da su dve takve mašine već prodate na srpskom tržištu. 

Reč je poljoprivrednoj mehanizaciji koja se koristi u voćnjacima i vinogradima, a s njom se obrađuje zemljište između redova, stabla odnosno čokota, što doprinosi jednostavnom ekološkom i vodoštedljivom ozelenjavanju.

Green menadžer - revolucionarna mašina za vinograde

"Uz pomoć Green menadžera dobija se optimalna regulacija tla, posebno u vinogradu gde zemljište ne sme da bude ni preterano suvo niti preterano vlažno. Posebno se dobro pokazao u radu sa mladicama odnosno sadnicama voća i vinove loze, jer Green menadžer radi po principu stvaranja međureda sa semenima različitih dimenzija" - istakla je Čila Peteš, predstavnica kompanije Güttler za Srbiju.

Grin menadžer voćarsko vinogradarski kultivatior ima odvojeno kačenje u tri tačke, koje se mogu koristiti odvojeno ili kombinovano. Uz pomoć ove poljoprivredne mašine značajno se mogu potisnuti hidrofilne korovske vrste:

  • iznikle biljke se mogu povaljati u čitavoj širini međureda;
  • iznikle biljke se mogu presecati po sredini ili čak po čitavoj širini međureda.

Inače, Peteševa je istakla da je ovu mašinu izumeo jedan austrijski professor, ponudio je kompaniji, koja je prepoznala da se radi o revolucionarnoj mašini. Zato se ona nada da će u skorije vreme sve vinarije imati ovaj kultivator.

U video prilogu pogledajte Green menadžer u radu:


Dokumenti


Tagovi

Guttler Čila Peteš Green menadžer Vinogradarstvo Kultivator


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko - vinogradarskog smera sa bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Dobtinica nagrade za najbolju novinarku Dnevnika 2010. godine. Ljubitelj pasa.


Partner

Güttler Kft. (SRB)

Kulterulet 022/35, 6801 Hodmezovasarhely, Mađarska
e-mail: csilla.petes@guttler.hu web: http://www.guttler.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao