Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastične čaše
  • 24.11.2023. 13:00
  • Grad Beograd, Beograd

Iz plastičnih čaša, ali ne jogurt - već vino: Idealno za koncerte i zabave na otvorenom?

Pod motom "Ne razmišljaj više o boci", vlasnici brenda "biser wine glass", trude se i uspevaju da njihove plastične čaše sa odabranim vinima budu sve više prihvaćene na tržištu, posebno za korišćenje na događajima na otvorenom.

Foto: AK grafika
  • 284
  • 210
  • 0

Na nedavno održano međunarodnom sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana" u nizu proizvođača koji su, kao što je i uobičajeno, na štandovima izložili i nudili svoja vina u staklenim flašama i čašama, mnogobrojne posetioce privukao je i štand na kome je prezentovana ponuda vina u zatvorenim belim plastičnom čašama. Iza ove poslovne ideje i brenda "biser wine glass", odnosno proizvodnje, distruibucije i prodaje vina, punjenog u specijalno dizajnirane, praktične čaše, za jednokratnu upotrebu, stoji fima Tehnomašina A.I.G.

Oni još od 2014. godine poseduju jedinstvenu proizvodnu liniju za punjenje, pečaćenje (zatvaranje) i pakovanje plastičnih čaša. Od tada se iz godinu u godinu konstantno povećava i unapređuje proizvodnja, prodaju i kvalitet brenda "biser wine glass".

Lukići prave kuvanu rakiju - za poneti!

"Oko dva i po miliona dolara smo u startu uložili u imovinu, pre svega u proizvodnu liniju", ističe Goran Angelovski, direktor "Tehnomašine" koja se, mada ima mnogo širi proizvodni program, sa ovom ponudom pročula kao jedinstveni dostavljač vina i drugih alkoholnih pića.

Čaše od reciklirane plastike

Svaka naša čaša koju plasiraju na tržište sadrži 18,75 cl vina i zapečaćena je tankom folijom koja je laka za otvaranje.

"Čaše se prave od reciklirane, višeslojne plastike i rok trajanja vina je najmanje 12 meseci na sobnoj temeparturi", objašnjava Angelovski i dodaje da u ponudi imaju pažljivo odabrana vina visokog kvaliteta, a kako smo se sami uverili na njihovom štandu, dominiraju kaberne sovinjon, šardone i roze.

Uz čaše proizvode i plastične stalke

Uz čaše proizvode i plasiraju i plastične "nogice" ili stalke na koja se lako stavljaju čaše i potom vino konzumira na način kao i iz staklenih čaša.

"S ovim konceptom punjenja razvili smo atraktivan proizvod za mesta gde se želi izbeći tradicionalno korišćenje staklenih čaša i flaša. Pod motom ‘Ne razmišljaj više o boci’ trudimo se i uspevamo da naše čaše punjene vinom dostignu što viši nivo prihvatanja na tržišta i postanu pravi izbor njihovih kupaca. Nastojimo da sprovedemo koncept distribuiranja robe među vodećim igračima i mušterijama, odnosno da ih uverimo da korišćenje Tehnomašina A.I.G. čaša za vina daje jednostavniju i efikasniju uslugu", navodi Angelovski.

Pogodne za koncerte, zabave i žurke na otvorenom

Naravno, svesni su da staklene čaše moraju ostati izbor za usluživanje, recimo, u prestižnim restoranima i hotelima, ali da na mnogim drugim mestima, posebno na otvorenom, korišćenje plastičnih čaša sa vinom (ili alkoholnim pićem) može da bude idealno rešenje. Tu se pre svega misli na razni događaje i manifestacije - koncerte, zabave, keteringe, izlete, žurke na bazenima, kao i u putničkoj industriji, pa se vino iz čaša "biser wine glass" može popiti i u vozu.

Ne pravi se drama ako padnu, a i ne moraju da se peru

Sagovornik Agrokluba zaključuje da su njihove čaše pravi izbor za sve prilike gde neko ne želi da koristi tešku staklenu ambalažu, a na kraju krajeva, čaše se posle korišćenja ne moraju prati. A, ako se slučajno desi da ispadnu iz ruke, to nikako neće biti dramatično kao u slučaju kada padne staklena čaša.

Naslovna fotografija: Momčilo Karan


Tagovi

Vinska vizija Otvorenog Balkana Biser wine glass Tehnomašina A.I.G. Plastične čaše Goran Angelovski Čaše od reciklirane plastike Vino u plastici


Autor

Momčilo Karan

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik u dnevnom ekonomskom listu "Privredni pregled".