Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba grožđa
  • 06.09.2021. 16:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Ruma

Krenula berba - grožđe iz godine u godinu sve bolje

Padavine će možda popraviti stanje kasnijih sorti vinove loze čija će berba početi za mesec dana. Loze ima najviše na obroncima Fruške gore gde se očekuje i najveći prinos, ali i najbolji kvalitet.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 134
  • 12
  • 0

U regionu Srema u toku je berba pojedinih sorti jabuke i grožđa. Procene su da će prinos i kvalitet biti dobri, a poljoprivredni stručnjaci ocenjuju da će i cena biti zadovoljavajuća.

Stručni saradnik za voćarstvo i vinogradarstvo u PSS Ruma Lazar Klještanović kaže da poslednje padavine nemaju nekog značajnijeg efekta na stanje jabuke i pojedinih sorti vinove loze. One će možda popraviti stanje kasnijih sorti vinove loze čija će berba početi za mesec dana. Loze ima najviše na obroncima Fruške gore gde se očekuje i najveći prinos, ali i najbolji kvalitet.

Vino za nas, ali i strano tržište

Klještanović smatra da je tržište za grožđe iz godine u godinu sve bolje. Poslednjih godina podignuto je dosta modernih zasada vinove loze, ali i podruma čiji vlasnici otkupljuju višak kvalitetnog od proizvođača, tako da je potražnja dobra, pa je procena da će i cena biti zadovoljavajuća. Procena je da će i ove godine biti proizvedeno dovoljno kavlitetnog sremačkog vina koje je sve traženije kako na našem tako i na inostranom tržištu.

Detaljnije možete pogledati u video prilogu TV Fruška Gora:


Tagovi

Berba grožđa Kvalitet vinove loze Berba jabuke Cena grožđa Vino Lazar Klještanović


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]