Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja vina
  • 28.12.2021. 16:00

Novim Zakonom o vinu 2022. godine - nastavak ulaganja

Sledeće godine biće izdvojeno više sredstava za razvoj vinogradarstva, proizvodnje vina, ali i etno turizma, najavio je pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 185
  • 16
  • 0

Sledeće godine biće usvojene Izmene i dopune Zakona o vinu, a pored toga iz agrarnog budžeta biće izdvojeno više sredstava za razvoj vinogradarstva, proizvodnje vina, ali i etno turizma, kazao je pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić. Nacionalne mere za pomoć vinarskom sektoru do sada su dale veoma dobre rezultate tako da državna podrška ni sada neće izostati.

"Naša vina na ozbiljnim takmičenjima i kod nas i u svetu osvajaju prestižne nagrade, zlatne medalje i to je za ponos", podsetio je Katanić.

Podršku države su mnogi vinari iskoristili za poboljšanje uslova proizvodnje, ali i otvaranje degustacionih sala. Sve je to doprinelo i razvoju etno i vinskog turizma. Podsetimo, sektor proizvodnje vina prepoznat je kao strateški važan za razvoj ekonomije Srbije, a pored nacionalnih mera podsticaja u ovoj godini vinogradarima i vinarima su omogućeni i povoljni krediti kroz novi projekat Svetske banke.

Povećan iznos sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu

Ovim kreditom proizvođači su mogli da osavremene svoju opremu, mehanizaciju i kapacitete i doprinesu unapređenju konkurentnosti poljoprivrede naše zemlje.

O tome opširnije u prilogu TV Fruška Gora:

 


Tagovi

Proizvodnja vina Nenad Katanić Projekat Svetske banke Oprema Mehanizacija Degustacione sale


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.