Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toplički vinogradi
  • 02.08.2016. 10:00

Rod grožđa manji za 10 odsto

U Topoličkim vinogradima, koji se prostiru na 35 hektara, ovogodišnji rod grožđa je manji za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu ali je kvalitet zrna odličan.

  • 211
  • 10
  • 0

"Na najvećoj plantaži u Topličkom okrugu "Topoličkim vinogradima", koji se prostiru na 35 hektara, ovogodišnji rod grožđa je manji za 10% u odnosu na prošlu godinu ali je kvalitet zrna odličan", izjavio je direktor Dragan Kovačević.

On je istakao da je rod grožđa manji zbog prolećnog mraza, a najavio je da će berba ranih sorti belog grožđa, sovinjon i šardone početi početkom septembra. "Bez obzira na smanjenje roda, mi ćemo i dalje imati najkvalitetnije grožđe u ovom delu Srbije", izjavio je Kovačević.

U vinogradima ove firme pored crvenog grožđa kaberne, sovinjon, merlo i burgundac najzastupljenija je gotovo zaboravljena autohtona sorta prokupac koja zauzima 30 odsto površina. Iz Topličkih vinograda poručuju da će sve količine grožđa biti prerađene po tradicionalnoj tehnologiji sa najsavremenijom opremom, a sva vina proizvedena u ovoj vinariji su zaštićena oznakom geografskog porekla.

Foto:bigstockphotos.com;Ekaterina_Molchanova


Izvori

beta.rs


Tagovi

Toplički vinogradi Rod grožđa Prolećni mraz Oznaka geografskog porekla Dragan Kovačević