Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodno priznanje za naše vinarstvo
  • 16.12.2016. 13:30

Šumadijska vina u stalnoj postavci Muzeja u Bordou

Vina proizvođača okupljenih u Udruženju vinara Šumadije u naredne tri godine biće stalna postavka Muzeja vina u Bordou. Ovo je veliki uspeh ne samo za Šumadiju već i celu Srbiju jer smo stali rame uz rame sa najpoznatijim vinskim regijama sveta.

  • 1.000
  • 348
  • 0

Vina domaćih proizvođača okupljenih u Udruženju vinara Šumadije naredne tri godine biće stalna postavka Muzeja vina u Bordou. To je dogovoreno tokom nedavne posete vinskim oblastima i vinarijama francuske regije Akvitanija u organizaciji Privredne komore Srbije.

Prema rečima Božidara Aleksandrovića, predsednika Udruženja vinara Šumadije, koje okuplja deset vinarija, postavka domaćih vina u muzeju u Bordou veliki uspeh ne samo za Šumadiju već i celu Srbiju jer smo, kako je rekao, stali rame uz rame sa najpoznatijim vinskim regijama sveta.

"Imamo šansu da u evropskim okvirima postanemo prepoznatljivi kao dobri proizvođači vina i atraktivna vinska turistička destinacija", naglasio je Aleksandrović, ističući podršku PKS na promociji domaćih vina. On je dodao i to da će saradnja sa Privrednom komorom Srbije pomoći vinarima Šumadije i drugih regija da se razviju, budu kvalitetni, konkurentni i prepoznatljivi na međunarodnom tržištu, kao i da vinarstvo, vinogradarstvo i vinski turizam budu među vodećim privrednim granama u Srbiji.

Zapažen nastup naših vinara na sajmu Vinitek

Šumadijski vinari u poseti Francuskoj

Vinari iz Šumadije u okviru posete Akvitaniji, učestvovali su na dvodnevnom sajmu "Vinitek" u Bordou, gde su imali veoma zapažen nastup i veliki broj razgovora sa potencijalnim partnerima iz više zemalja.

Tokom posete Francuskoj predstavnici podruma Radovanović, vinarija Aleksandrović i Despotika, Centra vinske kulture, upoznali su se sa najnovijim tehnologijama u oblasti vinogradarstva i proizvodnje vina, kao i dostignućima vinskih regija u sektoru turizma.

Razgovaralo se o organizovanju vinskog maratona

Predstavnici Udruženja vinarija Šumadije i Udruženja maratona vinarija Medoka (AMCM, Association du Marathon des Châteaux du Médoc) razgovarali su o organizaciji vinskog maratona u okviru Festivala šumadijskih vina, po ugledu na Bordo, što bi znatno doprinelo turističkoj promociji regiona Šumadije i cele Srbije.

Podrum vinograda Chateau Tutiac

Vinari iz Srbije posetili su i Chateau Tutiac, Chateau longoa & leoville barton i Chateau Soutard, jedan od najstarijih vinograda Bordoa koji se prostire na 22 hektara sa proizvodnjom 80.000 boca. Ovaj vinograd dobitnik je međunarodne nagrade za vinski turizam "Best of d'or" i Nacionalne nagrade za vinski turizam. Posetu domaćih vinara Francuskoj organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Agencijom za međunarodni razvoj pri Izvršnom veću regije Akvitanije.


Izvori

Privredna komora Srbije


Tagovi

Vino Vinograd Vinarstvo Srbija Šumadija Privredna komora Srbije Bordo Muzej vina Francuska Vinski turizam Turizam Vinski maraton Akvitanija Sajam Vinitek Festivala šumadijskih vina Chateau Tutiac Chateau longoa & leoville barton i Chat


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer