• Brindza
  • 09.09.2017. 18:30

Vinarija - od hobija do turizma

Da hobi može da postane odličan izvor zarade i neprestana inspiracija, potvrđuje priča porodice Brindza iz Bačke Topole.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 389
  • 39
  • 0

Porodica Brindza je na svom imanju kraj Bačke Topole podigla vinariju. Imaju 14 hektara pod vinovom lozom, a vino prave samo od grožđa koje ovde rodi.

"Pokrenuli smo ovo 2008. godine, iz hobija na 5,5 hektara. Posadili smo šardone, sovinjon blan i pino noar. Sledeće godine posadili smo merlo, kaberne sovinjon, rajnski rizling i malo traminca", priča Konrad Kečenović.

Grožđe prerađuju najmodernijom tehnologijom, a vinarija je kapaciteta 100 tona. Od 20.000 do 25.000 litara vina barikiraju, a 45.000 ide u inoks, za potrošnju.

Zdrava zelena masa vinove loze, posledica je zemlje bogate humusom. "Problem" upravo imaju sa bujnošću, zbog čega imaju mnogo posla. Međutim, ne žale se, a cilj im je da se bave vinskim turizmom.

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Bačka Topola Vinograd Vinarija Konrad Kečenović Brindza


Autorka

Aleksandra Kekić

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Vertigo production

Laze Nančića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 300 82 66, e-mail: vertigons@gmail.com web: http://www.poljoprivrednaemisija.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi