Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interfest 2015
  • 22.06.2015. 12:20

Vojvodina kao svetski vinski region!

Poznata vina iz Sremskih Karlovaca, Iriga, Vršca, Palića sve više čine vojvođanski brend. Bermet i Ausbruh su se nekada nalazili na vinskoj karti Titanika, a danas upotpunjuju tradcionalni duh i turističke proizvode Vojvodine

  • 261
  • 13
  • 0

Miroslav Vasin, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, na otvaranju konferencije povodom ovogodišnjeg međunarodnog festivala vina Interfest 2015, u hotelu Putnik u Novom Sadu kazao je: "Vinski turizam i samo vinarstvo se iz godine u godinu sve više razvija, jačajući na taj način međunarodne veze, unapređujući vinski turizam u Vojvodini nadaleko poznatoj po svojim vinima."

Konferencija je pokrenuta sa ciljem unapređenja Vojvodine kao vinskog regiona i stvaranja kvalitetnih osnova za pokretanje ruralnog turizma. Poljoprivrednici i predstavnici institucija ovim su putem na jednom mestu imali mogućnost razmeniti svoja iskustva i ukazati na potencijalne probleme sektora. Pokrajinski sekretarijat već je u nekoliko navrata finansijski pomogao vinarijama i vinskim podrumima Vojvodine, kao što su vinarije Zvonko Bogdan iz Subotice, Kovačević i Mačkov podrum iz Iriga i Brindza iz Bačke Topole.

Povećanje turističkih poseta

"Poznata vina iz Sremskih Karlovaca, Iriga, Vršca, Palića sve više čine vojvođanski brend. Bermet i Ausbruh su se nekada nalazili na vinskoj karti Titanika, a danas upotpunjuju tradcionalni duh i turističke proizvode Vojvodine. Značajan udeo u povećanju turističkih poseta i noćenja u pokrajini i čitavoj Srbiji, te neprekidnom rastu ove privredne grane, umnogome doprinosi i 1250 manifestacija koje se odigravaju na teritoriji Vojvodine, od kojih je oko 10 većih vinskih manifestacija, poput Interfesta u Novom Sadu, Vinofesta u Vršcu, Karlovačke berbe, Berbanskih dana na Paliću, Pudarskih dana u Irigu, i mnogih drugih, koje je Sekretarijat indirektno ili direktno podržao u prethodnom periodu. Finansijski su podržane i organizacije, kao i mnoga udruženja uključena u organizaciju vinsko turističkih manifestacija", naveo je Vasin.

Ovogodišnji Interfest okuplja učesnike i izlagače iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Italije, Španije, Portugalije i Austrije a održava se od 18. do 20. juna 2015. u Novom Sadu. Ovakve i slične manifestacije stavljaju Vojvodinu na mapu vinskih regija Evrope i sveta.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Vojvodina Pokrajinska vlada Interfest 2015 Miroslav Vasin Vinarstvo


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.