Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz jabuka
  • 08.10.2020. 17:00

Agrounija pokreće izvoz jabuka za Indiju

U planu je da se u periodu od oktobra do juna izvozi do pet kontejnera mesečno, a u prvoj godini oko 1.000 tona. U Indiji preferiraju crvene sorte, pa će se na njihovom tržištu naći naše jabuke sorte Gala, Crveni Delišes, Fuji, ali i Greni Smit...

Foto: MK Group
  • 380
  • 230
  • 0

MK Group sa svojom kompanijom članicom Agrounijom pokreće izvoz jabuka za Indiju planirane godišnje vrednosti od milion dolara. Jabuke će se na teritoriji Indije izvoziti u periodu od oktobra do juna i to četiri do pet kontejnera mesečno, a samo u prvoj godini planirano je da se izveze oko 1.000 tona jabuka, samo sa plantaža pomenute kompanije, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji.

"Ako se zna da je Srbija prošle godine samo na izvozu jabuka ostvarila devizni priliv od oko 120 miliona dolara, nema sumnje da će otvaranje ovog tržišta doprineti i privredi naše zemlje", izjavio je Nikola Nenadović, direktor Agrounija Fruit i dodao da je za sada u planu da se izvozi oko 10 odsto ukupnih proizvodnih kapaciteta na ovo novo tržište.

Manji rod jabuka u Srbiji - čeka se bolja cena, ali ne i izvoz na rusko tržište?

Iz Agrounije poručuju da u Indiji preferiraju crvene sorte jabuka - Gala, Crveni Delišes, Fuji, ali i Greni Smit, te će se one i prve naći na ovom tržištu, dok sortu Crimson Snow planiraju naknadno da promovišu.

Pored izvoza u Indiju, kompanija Agrounija već godinama uspešno realizuje izvoz jabuka na tržišta Ruske Federacije, Engleske, Švedske, Nemačke, Slovenije, Španije u Crnu Goru, Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Katar, Maleziju, Kuvajt, Senegal i mnoge druge. 


Tagovi

Izvoz jabuka Indijsko tržište Nikola Nenadović Crvene sorte jabuka


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!