Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj lešnika
  • 29.10.2017. 20:15

Alen Islamović bere lešnik sa svoje plantaže

"Da sam znao da je poljoprivreda ovako interesantna, krenuo bih s tim i pre. Nikad nisam vozio traktor, a sad to znam", kaže Alen Islamović.

Foto: ALEN Islamovic official fan site / Facebook
  • 2.499
  • 233
  • 0

Alen Islamović je već 34 godine, gotovo celi radni staž u "Bijelom dugmetu", valjda najdugovečnijem rok bendu na ovim prostorima. Ni ovo leto nisu propustili da održavaju koncerte.

Međutim, ovaj popularni pevač, osim scenom, suvereno vlada i svojom plantažom lešnika, čijim se uzgojem počeo nedavno baviti. Stigla je jesen i vreme je da se posveti ubiranju plodova.

"Ove sezone se vrši kontrola lešnika nakon prve godine. Vade se oni koji su se osušili, sade se novi, uređuje se plantaža, uništava korov", priča Alen i dodaje kako još uvek ima mnogo posla, navodi Avaz.

U planu je i voćnjak

Roker priznaje da je ovo potpuno novi svet za njega:

"Velika je površina plantaže, pa se radi na tome da se sve ogradi betonskim stubovima i žicom, kako bi se u posed mogli pustiti psi čuvari. Da sam znao da je poljoprivreda ovako interesantna, krenuo bih s tim i pre. Nikad nisam vozio traktor, a sad to znam. U planu mi je i jedan mali voćnjak. Sadio bih trešnje, višnje, jabuke, kruške, šljive. Biće to pravi mali koktel-voćnjak".

Foto: ALEN Islamovic official fan site / Facebook


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.