Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AclaroMeter
  • 05.09.2017. 18:30

Aplikacija koja ocenjuje zrelost voća

"AclaroMeter" daje podatke o zrelosti voća, slatkoći, suvoj materiji i uopšteno o kvalitetu.

Foto: Pexels / Pixabay
  • 347
  • 23
  • 0

Izraelski naučnik Avi Švarcer (Avi Schwartzer) došao je do ideje za aplikaciju "AclaroMeter", kako bi olakšao procenu svežine voća.

"Upoznaj svoje voće" moto je kompanije "AclarTech", koju je osnovao u novembru 2016. godine, a partner mu je Rubi Bojarski (Ruby Boyarski), navodi freshplaza.

Iako je ova aplikacija prvobitno bila namenjena vrtlarima poput njega, Švarcer je shvatio da pravo tržište predstavljaju poljoprivrednici, veletrgovci i trgovci. Kada je počeo da razvija prototip "AcloroMetera", ljudi su u baš tim sektorima reagovali sa entuzijazmom.

Kako funkcioniše?

Ovaj proizvod kombinuje dva jedinstvena alata: njihov vlasnički algoritam i SCiO ručni molekularni senzor "Consumer Physics".

SCiO otkriva unutrašnje atribute voća kao što je slatkoća, suva materija i slično, a "AclaroMeter" daje niz podataka o spoljnim atributima, kao što je boja i veličina, kvaliteta zrelosti, te daje ocenu za određeni plod.

"Naša vizija je da poboljšamo kvalitet svežih poljoprivrednih proizvoda duž prehrambenog lanca, od poljoprivrednika na polju do stola potrošača. Cilj nam je da budemo standrard za kvalitet i zrelost voća", rekao je Švarcer.

Foto: Pexels / Pixabay


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)