Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena maline
  • 23.06.2015. 16:00

Cena maline 200 dinara!

Cena u valjevskom kraju je u poslednjih nekoliko dana stabilizovana na 200 dinara , a nešto je veća u Mačvi - poručuju iz Ministarstva poljoprivrede

Foto: depositphotos.com/grafvision
  • 444
  • 193
  • 0

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Zoran Rajić, objavio je da se cena malina u Srbiji stabilizuje i da se kreće oko 200 dinara. Iako su prošle sedmice održana dva sastanka predstavnika ministarstva i proizvođača, dogovor nije postignut.

"U svakom slučaju vidi se neki pomak na tržištu i cena se stabilizuje. Cena u valjevskom kraju je u poslednjih nekoliko dana stabilizovana na 200 dinara, a nešto je veća u Mačvi", rekao je Rajić. Maline se u Srbiji najviše proizvode u regionu Arilje i Ivanjci i najvažnije je da se tamo postigne konsenzus, odnosno cena od 200 dinara, poručuju iz Ministarstva.

Jedinstvena cena na nivou cele zemlje

Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije Malinari Srbije u petak je izjavio da će malinari biti prinuđeni da blokiraju pruge i puteve ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi da cena maline bude 2,3 evra po kilogramu. "U Mačvanskom - kolubarskom okrugu malina se plaća 250-270 dinara , a nama je ponuđeno 170, što nećemo prihvatiti", rekao je tada Radović.

Malinari u Bajinoj Bašti za sada mogu biti zadovoljni otkupnom cenom. Podsetimo, ovaj su kraj pogodile brojne nepogode u poslednjih par godina, a stav je malinara da cena treba da bude jedinstvena na nivou cele zemlje. Ipak, konsenzus je za sada postignut.

Foto: depositphotos.com/grafvision


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Cena malina Malinari Srbije Otkupna cena Bajina Bašta Dobrivoje Radović Arilje Ivanjci Zoran Rajić


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.