Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak
  • 04.07.2024. 12:00

Hitan sastanak malinara i otkupljivača 8. jula, Ministarstvo poljoprivrede medijator

Okupiće se predstavnici udruženja malinara i otkupljivači, a nadležni iz Ministarstva poljoprivrede će posredovati u novim, mogućim dogovorima.

Foto: MPŠV
  • 1.463
  • 174
  • 0

Nakon što su pre dva dana nezadovoljni malinari najavili moguće proteste i dolazak pred zgradu Vlade Srbije, pozvali su ih iz Ministarstva poljoprivrede i zakazan je hitan sastanak za 8. jul. Za sto će sesti predstavnici udruženja malinara i otkupljivači, a nadležni iz Ministarstva poljoprivrede posredovaće u novim, mogućim dogovorima. 

Udruženje malinara "Vilamet" iz Arilja uputilo je početkom nedelje zahtev za sastanak sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem. Rekli su kako očekuju da će ih iz nadležnog ministarstva što pre kontaktirati ili su spremni za nove proteste. Juče su ih pozvali i zakazali im sastanak.

"Tražili smo da oni ovog puta dođu u Arilje, da ne idemo mi u Beograd. Rekli su da će kontaktirati hladnjačare da dođu u što većem broju. Mi pozivamo i sva relevantna udruženja malinara da razgovaramo o problemima i zajedno nađemo rešenja", kaže predsednik Udruženja malinara "Vilamet" Mileta Pilčević.

Kako dodaje, tačno vreme i mesto sastanka biće naknadno potvrđeno, kao i to da li će doći ministar Martinović ili neko od njegovih saradnika.

Udruženje malinara Vilamet: Sastanak sa ministrom ili opet protesti

Problemi o kojima će biti reči su slab ovogodišnji rod maline, trenutna otkupna cena od 250 dinara po kilogramu koja, kako kažu proizvođači ne pokriva ni troškove proizvodnje, kao i to što isplate od strane otkupljivača kasne.

"Tražićemo, kao i do sada, da se cena maline podigne na minimum 300 dinara po kilogramu, da dođemo u zonu održivosti. Svaka niža cena je van pameti i uništavamo proizvodnju. Ministarstvo poljoprivrede će biti medijator u dogovorima, nadamo se da ćemo naći rešenje", kaže Pilčević.


Tagovi

Sastanak Mileta Pilčević Cena maline Slab rod maline Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".