Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj jabuka
  • 25.10.2017. 14:15

Izvoz jabuka iz Novog Slankamena u Rusiju

Jovo Pupovac iz Novog Slankamena ajdared i zlatni delišes izvozi u Rusiju.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 778
  • 77
  • 0

Jovo Pupovac iz Novog Slankamena odlučio je da se sa povrtarstva preorijentiše na voćarstvo i to na uzgoj jabuke. Stariji zasad dopunio je mlađim, kome namerava poptuno da se posveti. Ukupna investicija bila je 30.000 evra.

"Imam novi hektar od pre dve godine, ili kako mi u Sremu kažemo, dva jutra. Zadovoljan sam porastom sadnica, stavio sam protivgradnu mrežu i imam sistem za navodnjavanje. Uzgajam samo dve sorte - zlatni delišes i ajdared, koje daju dobar prinos, lako se održavaju i dobro prodaju", kaže Pupovac.

Izvoz jabuka u Rusiju

U zakupu ima jutro i po, a na njima ajdared, jonagold, mucu i greni. Ovo je stariji zasad, u kojem ima dosta problema, pa će najverovatnije od njega odustati. Kaže da se proizvodnja mnogo promenila od njegovih početaka do danas:

"Bilo je manje zasada, nije bilo sistema i mreža. Bilo je više i kiše, a sada se suše. Često se menjaju i sredstva za zaštitu, a jabuci je potrebno mnogo prskanja, što oduzima i dosta vremena. Sve se kontroliše".

Njegove jabuke izvoze se za Rusiju, a u drugoj godini imaće 20 tona jabuke. U punom rodu očekuje od 50 do 70 tona.

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Jabuke Ajdared Zlatni delišes Jovo Pupovac Novi Slankamen


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na ovu egzotičnu biljku 🍍 sam naišla jednog jutra na putu do Limanske pijace. Nasmejana baka Slavica me je uverila da je moguće gajiti je u našim klimatskim uslovima. Dala mi je jedan važan savet: ''Zalivaj ga samo destilovanom vodom, vodo... Više [+]