• Izvoz voća
  • 01.02.2019. 18:00

Japanci zainteresovani za uvoz srpske maline i borovnice

Prema najavama Ministarstva poljoprivrede Srbije delegacija Privredne komore Japana sa privrednicima će u martu posetiti našu zemlju i tada će intenzivirati dalje dogovore o uvozu smrznute maline i borovnice.

Foto: Pixabay / _Alicja_
  • 282
  • 52
  • 0

Na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa delegacijom japanske Privredne komore, održanom u Beogradu, potpisan je Memorandum o saradnji ministarstva i Poslovne asocijacije Japana i jugoistočne Evrope, čiji je jedan od ciljeva intenziviranje dogovora o uvozu smrznute maline i borovnice u tu dalekoistočnu azijsku zemlju.

Na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa delegacijom japanske Privredne komore, održanom u Beogradu, kako prenosi N1, potpisan je Memorandum o saradnji ministarstva i Poslovne asocijacije Japana i jugoistočne Evrope. Privredna delegacija Japana i jugoistočne Evrope takođe je zainteresovana za gradnju fabrike za preradu maline i drugog voća, a s druge strane Ministarstvo poljoprivrede je podsetilo na to da je nedavnim usvajanjem i usaglašavanjima dokumenata omogućen nesmetan izvoz kokošijih jaja iz naše zemlje.


Izvori

N1 Srbija


Tagovi

Izvoz maline Izvoz borovnice Srbija Izvoz Japan Ministarstvo poljoprivrede Branislav Nedimović


Autor

Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.