• Vilamet
  • 18.04.2017. 14:30

Loznički kraj bogat malinjacima

Slavko Ilić odlučio se na poizvodnju maline, jer smatra da pšenica i kukuruz nisu rentabilni. Na 55 ari ubrano je i plasirano na tržište devet tona i 300 kg maline sorte vilamet.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 5.300
  • 531
  • 0

Loznički kraj sve je bogatiji malinama. Tako se i Slavko Ilić sa svoja dva sina odlučio da nakon penzionisanja krene u ovu proizvodnju. Kaže da kukuruz i pšenicu nije rentabilno sejati:

"Cena je prošle godine bila dobra i isplatilo se, ali samo onima koji su vodili računa o malini. To je mnogo bitno. Ima parcela koje su oko 50% podbacili u odnosu na moju malinu, a zemljište je jednako dobro".

Proizvodnja uz stručne savete

Na 55 ari ubrano je i plasirano na tržište devet tona i 300 kg maline sorte vilamet. Tome su doprinele i vremenske prilike, kao i dobar sistem za navodnjavanje.

"Prvo je kupljena zdrava sadnica, a posadio sam je u jesen. Na vreme navodnjavanje i dovoljna količina đubriva je bitna, kako stručnjaci predvide", objašnjava Ilić.

Ovaj malinar osigurava svoje malinjake, jer se to pokazalo najsigurnijim poduhvatom u borbi protiv vremenskih neprilika, a posebno grada. Veruje da bi koristilo i udruživanje malinara iz ovog kraja za siguran plasman.

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Slavko Ilić Lipnički Šor Malina


Autorka

Aleksandra Kekić

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Vertigo production

Laze Nančića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 300 82 66, e-mail: vertigons@gmail.com web: http://www.poljoprivrednaemisija.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi