AgroKlub.rs

\

Voćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Voćarstvo » Loznički kraj bogat malinjacima

Loznički kraj bogat malinjacima

Vilamet

Loznički kraj bogat malinjacima

Datum: 18.04.2017. 14:30 |

Kategorija:

Voćarstvo

Slavko Ilić odlučio se na poizvodnju maline, jer smatra da pšenica i kukuruz nisu rentabilni. Na 55 ari ubrano je i plasirano na tržište devet tona i 300 kg maline sorte vilamet.

Loznički kraj sve je bogatiji malinama. Tako se i Slavko Ilić sa svoja dva sina odlučio da nakon penzionisanja krene u ovu proizvodnju. Kaže da kukuruz i pšenicu nije rentabilno sejati:

"Cena je prošle godine bila dobra i isplatilo se, ali samo onima koji su vodili računa o malini. To je mnogo bitno. Ima parcela koje su oko 50% podbacili u odnosu na moju malinu, a zemljište je jednako dobro".

Proizvodnja uz stručne savete

Na 55 ari ubrano je i plasirano na tržište devet tona i 300 kg maline sorte vilamet. Tome su doprinele i vremenske prilike, kao i dobar sistem za navodnjavanje.

"Prvo je kupljena zdrava sadnica, a posadio sam je u jesen. Na vreme navodnjavanje i dovoljna količina đubriva je bitna, kako stručnjaci predvide", objašnjava Ilić.

Ovaj malinar osigurava svoje malinjake, jer se to pokazalo najsigurnijim poduhvatom u borbi protiv vremenskih neprilika, a posebno grada. Veruje da bi koristilo i udruživanje malinara iz ovog kraja za siguran plasman.

Foto: Print Screen / YouTube


Vertigo production

Vertigo production
Laze Nančića 2, Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 300 82 66
e-mail: vertigons@gmail.com , web: www.poljoprivrednaemisija.com

Broj pregleda članka: 5298; Uspešnost članka: 530.9

Tagovi: Malina, Lipnički Šor, Slavko Ilić

Ključne reči članka: loznicki, kraj, bogat, malinjacima,


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.