Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište voća
  • 07.12.2017. 20:00

Luksuzno upakovano voće postalo svetski hit

Poklon kutije sa voćem u poslednjih nekoliko godina su postale pravi svetski trend, posebno u Kini.

Foto: tab
  • 473
  • 28
  • 0

Prošlo je vreme kada ste u goste išli sa kilogramom banana ili narandži u plastičnoj kesici. Voće više nije samo voće - izvor vitamina, minerala i vlakana. Voće je na tržištu doseglo novi nivo i zavisno od toga kako je pakovano, predstavlja statusni simbol.

Trenutni trend u svetu je luksuzno pakovano voće u poklon kutijama, a što se posebno moglo videti u Kini, na sajamskoj manifestaciji "Mac Fruit Attraction". Tamo je čak 75% proizvođača i trgovaca u asortimanu imalo u ponudi poklon kutije sa voćem.

Za srednje visoku klasu

Renco Piraćini (Renzo Piraccini), predsednik manifestacije (koja se organizuje po celom svetu) posvećen je ovom fenomenu već nekoliko godina, navodi freshplaza.

"Lep je gesta dati na poklon ovakvu kutiju. Naravno, to su prilično skupi proizvodi, zavisno od vrste pakovanja", kaže Piraćinu, pojasnivši da se radi o proizvodu za srednje visoku društvenu klasu, koja je u porastu u Kini. Iako nisu većina, govorimo o milionima ljudi.

Poput bombonjera

Neka od pakovanja izgledala su zaista spektakularno. Na primer, jagode pakovane poput čokoladnih bombona u korpice od penaste gume. Naravno, ovakvo voće mora da bude u savršeno zdravom stanju.

Ima luksuznih i manje luksuznih pakovanja

"Ne verujem da će se ovaj trend skoro pojaviti u Italiji, ali je poklon u vidu visokokvalitetnog voća uvek dobro došao. Možda bi ovu ideju neko mogao da iskoristi kao dobru alternativu tradicionalnoj ambalaži", zaključio je Piraćini.

Zanimljivo je da se i u internet prodavnicama mogu kupiti poklon kutije za voće, u koje samo treba da spakujete ono što ste kupili. Naravno, uz malo kreativnosti, kutiju za cipele i ukrasni papir, mogli biste ih i sami napraviti za predstojeće praznike.

Foto: tab62 / Bigstockphoto, Renzo Piraccini / Facebook


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.