Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkupna cena maline
  • 24.07.2017. 10:00

Malinari neće protestovati!

Protesta malinara neće biti ukoliko se bude ispoštovao dogovor sa Vladom - praćenje tržišta i osnivanje nacionalnog saveta.

Foto: Abi Porter / Flickr
  • 2.213
  • 172
  • 0

Sastanak malinara sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem doneo je dva dogovora: pratiće se cena maline na tržištu i biće osnovan nacionalni savet za maline. Najavljenog protesta neće biti, ukoliko se bude poštovao dogovor, rečeno je tom prilikom.

Hladnjačari ne poštuju cenu

Sastanku su prisustvovali predstavnici 15 udruženja malinara, a povod je bilo nezadovoljstvo otkupnom cenom. Naime, iako je 15. jula predloženo da akontna cena bude 160 dinara, hladnjačari to nisu ispoštovali. Otkupljivali su po cenama od 110 do 150 dinara. Zahtev malinara je 1, 83 evra.

"Neće biti protesta, jer je bilo velikog napretka i očekujemo da će narednih dana cena rasti. Ministarstvo i Vlada su se založili da se prati tendencija rasta na izvozu i dali su čvrste garancije da će izvoz kontrolisati", rekao je za RTS Dobrivoje Radović iz Asocijacije proizvođača malina Srbije.

Još uvek bez konačne cene

Ministar Nedimović je rekao da još uvek nema konačne cene, ističući da je cena od 20. 07. sa 140 dinara "skočila" na 160 dinara. Dodao je i da Ministarstvo čini sve što je do njih. Napomenuo je i da će država pomoći one malinare koji su pretrpeli štetu zbog vremenskih nepogoda - sadnim materijalom i zaštitnim sredstvima.

Foto: Abi Porter / Flickr


Povezana biljna vrsta

Malina

Malina

Sinonim: - | Engleski naziv: Raspberry | Latinski naziv: Rubus idaeus L.

Malina je zeljasta biljka niskog rasta iz porodice ruža (Rosaceae). Rodi odmah posle sadnje, a punu rodnost dostiže u trećoj godini. Rodi jednom ili više puta godišnje. Živi u... Više [+]

Izvori

RTS


Tagovi

Akontna cena maline Hladnjačari Sastanak Branislav Nedimović Malina Malinari


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta