Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Malinari Srbije
  • 16.07.2015. 12:30

Malinari traže pregovore sa Vladom Srbije

Malinari Srbije će ubuduće samostalno voditi pregovore o ceni maline sa nadležnim organima jer smatraju da dosadašnji razgovori sa predstavnicima ministarstava i hladnjačara nisu dali rezultate.

Foto: depositphotos.com
  • 101
  • 4
  • 0

Predstavnici Asocijacije Malinari Srbije će ubuduće samostalno voditi pregovore o ceni maline sa nadležnim organima, rekao je danas Tanjugu predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

On kaže da dosadašnji razgovori koji su vođeni sa predstavnicima ministarstava i hladnjačarima nisu dali nikakve rezultate. "Dosadašnji pregovori nisu urodili plodom jer predstavnici drugih udruženja vode računa samo o sopstvenim potrebama, a ne o interesima poljoprivrednih proizvođača", naveo je on.

Asocijacija će, kaže Radović, zastupati malinare Zlatiborskog i Moravičkog okruga. On je pozvao predstavnike Ministarstva poljoprivrede i Vlade da sagledaju stanje na navedenom terenu, imajući u vidu da je proizvodnja malina umanjena za 40 odsto.

I dalje zahtevaju cenu od 2,3 evra po kilogramu

"Pomenute nadležne institucije bi trebalo da održe sastanak sa Asocijacijom kako bi se pronašlo rešenje po pitanju cene "crvenog zlata". Mi i dalje zahtevamo cenu od 2,3 evra po kilogramu, a na našem području ona trenutno iznosi od 196 do 204 dinara", precizirao je Radović i dodao da u Mačvansko-kolubarskom okrugu kilogram maline stoji od 205 do 250 dinara. "Zbog toga tražimo istu cenu jer je kvalitet našeg "vilameta" odličan", rekao je Radović i za kraj zaključio: "Ukoliko nam nadležni ne izađu u susret bićemo prinuđeni da otpočnemo sa protestima".

Foto: depositphotos.com; M_Prusaczyk


Izvori

Tanjug


Tagovi

Dobrivoje Radović Malinari Srbije Pregovori Cena maline Protesti Zlatiborski okrug Moravački okrug

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako od jedne grane dobiti više ožiljenih reznica smokve 👩‍🌾

Ožiljavanje reznica smokve je zaista jednostavan proces, i na ovaj način se može razmnožiti bilo koja sorta. Smokva je zdrava, puna je vlakana, minerala i vitamina. Može...

Više [+]