Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tradeagro
  • 17.03.2018. 14:30

Miloš Vukičević: Voćari traže efikasna rešenja

Voćari se susreću sa problemima gorkih pega i insekata, ali i sušnim periodima, pa su u potrazi za efikasnim rešenjima.

Foto: Vedran Stapić
  • 820
  • 20
  • 0

Sjajnu priliku da se sretnu praksa, proizvođači i dobavljači na voćarskom sajmu ProfiFruit u Beogradu iskoristila je i firma Tradeagro. Zainteresovani da učestvuju u ovom projektu, sa predlogom da se sledeće godine pažnja posveti i šljivi, predstavili su ono čime se bave. Predstavnik Miloš Vukičević nam je rekao šta je to po čemu su posebno prepoznatljivi na tržištu:

"Voćari kod nas traže efikasna rešenja za ishranu bilja. Prepoznatljivi smo po specijalnim đubrivima na bazi kalcijuma. Veliki problem su gorke pege ili bitter pit, u proizvodnji jabučastog voća, a mi imamo alate koji te probleme mogu da reše i da suzbiju oboljenje".

Preparati namenjeni celoj biljci - od korena do ploda

Pažnju je skrenuo na biostimulatore. Boramin Ca sprečava pojavu gorkih pega kod jabuke, pucanje plodova trešnje, breskve i šljive. Delfan plus je eko proizvod, koji pomaže oporavak biljaka u stresnim uslovima, dok Phylgreen predstavlja čist ekstrakt alge i koristan je za razvoj mladih biljaka.

"Prezentujemo i brend Humistar, koji je zaista dominantan u celom svetu. Na bazi huminske kiseline poboljšava fizičke, hemijske i biološke karakteristike zemljišta. Omogućava izuzetan razvoj korena, odličan je u vreme suše, a pogodan je za organski uzgoj", rekao je Vukičević.

Zaštita voća od insekata

Kao novinu istakao je proizvod Turbo root WG, mikrogranulate koji su zamena za stajnjak i koriste se tamo gde ga nema. Ono što je prisutno već nekoliko godina je glina za zaštitu ploda.

"Nudimo glinu Mica G, austrijskog proizvođača Aspanger i prodajemo solidne količine već četiri, pet godina. To je lomljena glina i utiče na smanjen broj insekata u voćnjaku. Oni ne mogu da se kreću po voću, slikovito - kao čovek kada hoda po neravnom terenu. Posebno je korisna za kruškinu buvu, kada počinje da polaže jaja. Koristi se od 10 do 20 kilograma, daje rezultate i pomaže u toj teškoj borbi", objašnjava Miloš Vukičević.


Tagovi

Tradeagro Miloš Vukičević Glina Turbo root WG Biostimulatori Voće Gorke pege Kruškina buva


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.