Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trend izvoza voća
  • 05.11.2016. 09:00

Najveći izvoznik smokve u Turskoj

Među 100 izvoznika u Turskoj, preduzeće Alanar je najveći u plasmanu sveže smokve i jedan od tri najveća izvoznika trešnje u poslednje četiri godine. Voće izvoze u 30 država širom sveta, a najveća tržišta su im Evropska unija i Daleki Istok.

  • 1.845
  • 77
  • 0

Turska kompanija Alanar izvezla je najveću količinu smokava u toj državi - 30 miliona paketa smokava samo u prvoj sedmici oktobra. Sezona za smokvu je rano počela ove godine. Mnogi, veći izvoznici u Turskoj su već krajem septembra završili svoje najvažnije poslove, dok je za neke sezona tek počela. Alanar je nastavio izvoz i prodaju do kraja meseca, piše freshplaza.

Alanar je turski broj jedan izvoznik smokve u 2016., a ruši rekord svakodnevnim izvozom milion komada svežih Bursa smokvi u vrhuncu sezone!

Produžili izvoznu sezonu

Vlasnik preduzeća Yavuz Taner i ranije se bavio izvozom voća, ali danas je zajedno s rođakom obnovio posao i pre samo četiri godine započeo sopstvenu proizvodnju voća. Od 2007. kada je počela sadnja, posao raste velikom brzinom.

Preduzeć Alanar pakuje, bere i izvozi sveže trešnje, crne smokve, kajsije, japanske šljive i šipak, a s kooperantima ima saradnju već 35 godina. Firma Alanar je podigla zasade ukupne površine 400 hektara u sedam različitih regija Turske, u kojima su drugačiji klimatski uslovi i na taj način obezbedila da berba, a samim tim i sezona izvoza bude duža.

Moderni zasadi voća Alanar inspiracija su i za druge voćare pa s ovom firmom obavljaju konsultantske aktivnosti. Cilj poslovanja preduzeća je da sa smokvama prvi izađu na tržište, a odu poslednji. Smatraju da imaju idealanu ravnotežu iskustva u industriji, tehnologiji i znanju.

Među 100 izvoznika u Turskoj, preduzeće Alanar je najveći u plasmanu sveže smokve i jedan od tri najveća izvoznika trešnje u poslednje četiri godine. Voće izvoze u 30 država širom sveta, a najveća tržišta su im Evropska unija i Daleki Istok.


Povezana biljna vrsta

Smokva

Smokva

Sinonim: - | Engleski naziv: Fig | Latinski naziv: Ficus carica L.

Smokva je jedna od najstarijih kultiviranih voćnih vrsta na svetu i pripada porodici dudova (Moraceae). Prema pronađenim fosilnim ostacima, zaključeno je da se smokva gaila mnogo... Više [+]

Izvori

Eurofresh


Tagovi

Smokva Izvoz Turska Tržište Plasman


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!