Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove sorte krušaka
  • 22.06.2018. 18:15

Predstavljene četiri nove sorte krušaka!

UNIBO-CIV aktivno traže ključne proizvođače ili učesnike u industriji kruške, kako u Italiji, tako i u ostatku Evrope, za testiranje novih sorti.

Foto: Bigstockphoto/dadalia , Fresh Plaza
  • 1.302
  • 80
  • 0

Italija je evropski lider u proizvodnji krušaka. Uprkos velikom broju dostupnih sorti, samo nekoliko od njih nalaze prostor na tržištu, pokrivajući širi vremenski period zrenja, koji započinje početkom avgusta sortom vilijam (william) i završava početkom septembra sa sortama аbate fetel i kajzer.

Univerzitet u Bolonji (UNIBO), zajedno sa kompanijom Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) sa ponosom je najavio novu inicijativu u pogledu novih UNIBO-CIV sorti krušaka:  Lucy Sweet® PA1UNIBO *, Early Giulia® PA1UNIBO *, Debby Green® PA1UNIBO * i Lucy Red® PA1UNIBO *, piše Fresh Plaza.

Ovim se pruža mogućnost svakom evropskom uzgajivaču da učestvuje u završnom testiranju krušaka na svom imanju. Glavni cilj je da se poveća raspon uslova za testiranje i da se pomeri fokus sa malih, raspršenih eksperimentalnih lokacija prema većim "komercijalnim" parcelama.

Traže se zainteresovani za testiranje novih sorti

UNIBO-CIV aktivno traže i zainteresovani su za angažovanje ključnih proizvođača ili učesnika u industriji kruške, kako u Italiji, tako i u ostatku Evrope. Kao deo promotivnih aktivnosti, učestvovanje u projektu će biti pod posebnim uslovima, kao i deljenje rezultata istraživačkih aktivnosti Univerziteta s industrijom.

Važno je napomenuti da svaki zainteresovani učesnik može naručiti stabla za testiranje u UNIBO-CIV u julu 2018. kako bi omogućio ovlašćenim rasadnicima presađivanje zatraženih stabala.

Lucy Red® atraktivna i sočna kruška

Neke od karakteristika sorte Lucy Red® PA1UNIBO * su: atraktivan izgled, veliki i izduženi plodovi (preko 200 g), glatka kožica s intenzivnom crvenom bojom, koja pokriva 90% ploda, sočno meso sa srednje finom teksturom, dobro uravnotežen ukus, a karakteriše je i dobra skladišna moć gde na temperaturi od -1°C može biti uskladištena oko šest meseci, bez tretiranja protiv truljenja.

Za više informacija, obratite im se na e-mail: kto@unibo.it


Povezana biljna vrsta

Kruška

Kruška

Sinonim: - | Engleski naziv: Pear | Latinski naziv: Pyrus communis L.

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom na to da postoji oko hiljadu sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, ukusu kao i... Više [+]

Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Italija Nove sorte kruške Kruška Uzgoj Testiranje Bolonja Lucy Sweet Early Giulia Debby Green Lucy Red


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!