Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Voćarska proizvodnja
  • 06.05.2016. 11:00

Prepoznao važnost moderne voćarske proizvodnje

Još u doba hiperinflacije, davnih 90-ih odlučio je da pokrene modernu voćarsku proizvodnju. Danas na 11 jutara ima vinograd, a kruške i jabuke na više od 30 jutara.

  • 1.044
  • 48
  • 0

Modernu poljoprivrednu proizvodnju Kosta Stakić iz Neština, inače diplomirani ekonomista, odlučio je da pokrene još davnih 90-ih godina, u doba hiperinflacije, a nakon kratke epizode u povrtarstvu, odlučio je da se fokusira na voćarsku proizvodnju. Pomoglo je i to što su mu se roditelji bavili voćarstvom, iako u puno manjem obimu nego on sada. Nasleđeno imanje odlučio je da modernizuje i proširi.

Danas ovaj proizvođač ima vinograd na oko 11 jutara, a na preko 30 jutara proširio je voćnjak i to prvenstveno jabuke i kruške. Proizvodnju kontinuirano proširuje, a kaže kako je u planu da je jednog dana preuzmu njegovi sinovi koji već sada sa obrazovanjem idu u tom smeru.

Svu robu Kosta plasira na rusko tržište, a kako je zadovoljan cenom i uopšte saradnjom sa Rusima te koliko je bitna primena savremenih naučnih dostiguća u voćarstvu saznajte u video prilogu. Sledi priča Koste Stakića.


Tagovi

Kosta Stakić Neštin Proizvodnja voća Rusko tržište Izvoz Voćnjak Vinograd


Partner