Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja maline
  • 14.05.2016. 18:00

Proizvodnja maline sve popularnija i u Vojvodini

Južnobački okrug postaje sve poznatiji po proizvodnji maline.

  • 2.051
  • 86
  • 0

U Južnobačkom okrugu sve je više proizvođača maline, a njihov broj beleži trend porasta od kraja prošlogodišnje poljoprivredne sezone. Inače, malina do sada nije bila raširena voćna vrsta na ovim prostorima, već je ona više bila karakteristična za područje zapadne, centralne i istočne Srbije.

Međutim, neki proizvođači se nisu dali omesti pričama kako podneblje u Vojvodini ne zadovoljava uslove koje traži malina, pa su odlučili da to provere. I tako je sve krenulo i došlo do sadašnjih razmera koje nisu male i zanemarljive. Naime, danas na ovom prostoru ima toliko proizvođača da se javila i potreba za organizovanjem udruženja pomoću kojeg će lakše da ostvare plasman proizvoda, ali i dođu do kvalitetnih informacija potrebnih u samom procesu proizvodnje.

Za Vojvodinu su karakteristične vrste maline Polka i Polana, a one su se pokazale kao veoma dobre, čak po prinosima mogu da premaše i same Poljake koji su tvorci ovih sorti.

Bojan Pajić iz Bačkog Dobrog Polja, predsednik udruženja "Bačkopoljski malinari", jedinog registrovanog udruženja proizvođača malina u Pokrajini koje broji čak 83 člana, u video prilogu govori o važnosti izbora sorte maline, agrotehnici, ali planovima za budućnost, nabavci hladnjače i daljem širenju proizvodnje.


Tagovi

Malinjaci Vojvodina Proizvodnja maline Polka Polana Bačkopoljski malinari Bojan Pajić


Partner