Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkupna cena maline
  • 11.04.2017. 14:30

"Krops" nudi 100 dinara za malinu?

Otkupna cena maline biće 100 dinara, najavio je belgijski "Krops" sa sedištem u Požegi. Zatražen je hitan sastanak sa nadležnima na lokalnom i republičkom nivou. Ukoliko u roku od nekoliko dana ne bude nekih promena, malinari najavljuju protest.

Foto: Arcaion / Pixabay
  • 12.288
  • 609
  • 0

Otkupna cena maline biće 100 dinara, najavio je belgijski "Krops" sa sedištem u Požegi, a pišu Večenje novosti. Ovo je šokiralo malinare, koji se ovih dana bave rezidbom i vezivanjem u malinjacima.

Pretrpeli su i štetu od mraza, pa kažu da voće možda neće ni brati, jer bi sa ovom cenom bili u minusu. Slažu se da je 230 dinara minimalna cena da bi mogli da opstanu.

Mora se ispoštovati evropski standard

Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacija malinara Srbije, rekao je da je sav rod prošle godine prodavan prema standardu od 220 do 250 dinara. Objašnjava da je svako umanjenje kritično, a ujedno mu nije jasno zašto je došlo do formiranja ove cene, jer se, kako tvrdi, "Krops" nije žalio na probleme sa izvozom.

Zatražen je hitan sastanak sa nadležnima na lokalnom i republičkom nivou. Ukoliko u roku od nekoliko dana ne bude nekih promena, malinari najavljuju protest.

Foto: Arcaion / Pixabay


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Požega Dobrivoje Radović Asocijacija malinara Srbije Krops


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.