Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz voća u Rusiju
  • 28.09.2016. 16:00

Rusi našli opasnu štetočinu u jabukama iz Srbije

Ruska fitosanitarna inspekcija, u Orlovskoj oblasti, pronašla 13 tona jabuka iz Srbije zaraženih opasnom štetočinom.

Foto: pixabay.com, Cr
  • 868
  • 86
  • 0

U Orlovskoj oblasti, u centralnom delu Rusije, pronađeno je 13 tona jabuka iz Srbije zaraženih opasnom štetočinom, saopštila je danas fitosanitarna inspekcija Rusije, a prenosi portal blic.rs. Orlovski ogranak Rošeljhoznadzora saopštio je da su 3 partije jabuka iz Srbije stigle na privremeno skladištenje 26. septembra.

Kako piše u saopštenju specijalisti su sproveli kontrolu robe i pronašli žive jedinke opasne štetočine kalifornijske gusenice. Takođe se navodi se da ta štetočina nanosi ogromnu štetu rastinju, odnosno da je sposobna da ošteti žbunje, drveće i voćke koji rastu u Orlovskoj oblasti.

U saopštenju se dodaje da pri značajnoj zaraženosti biljke mogu da uginu, ali pri tom nije navedeno šta je učinjeno sa zaraženim jabukama. Na kraju treba dodati i to da je u julu sa skladišta u Orlovskoj oblasti vraćeno 3 tone zaraženih bresaka iz Srbije.

Foto: pixabay.com, Cr19071970


Povezana biljna vrsta

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za upoređivanje isplativosti gajenja drugih voćaka. Njeni plodovi sazrevaju od najranijeg leta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Izvori

Blic


Tagovi

Jabuka Voćarstvo Rusija Srbija Izvoz Uvoz Voće Voćarstvo Štetočina Zaraza Orlovska oblast Fitosanitarna inspekcija Kalifornijska gusenica


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!