Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isakov
  • 06.12.2023. 10:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Kać, Novi Sad

Šta znači - kontrolisana proizvodnja?

U jabučnjaku porodice Isakov iz Kaća smeštena je meteorološka stanica koja im daje podatke kada su se stekli različiti vremenski uslovi za pojavu štetočina te Isakovi prskaju svoje voće daleko manje od uobičajne voćarske prakse.

Foto: Miloš Nedić
  • 399
  • 47
  • 0

Da Novosađani sve više vode računa o zdravstvenoj bezbednosti prehrambenih proizvoda, pokazuje iskustvo porodice Isakov iz Kaća, koji već četvrt veka imaju tezgu na Limanskoj pijaci. Reč je o kontrolisanoj proizvodnji voća.

"Imamo 12 jutara pod voćem. Primarno je jabuka, imamo oko 330-40 stabala trešnje, toliko šljive i oko 1.000 stabala kajsije", kaže Borivoj Isakov koji dodaje da je njegovo gazdinstvo još od 2004. godine u sistemu Prognozno-izveštajne službe Vojvodine.

Borivoj na pijaci prodaje svoje voće već 25 godina

U njihovom jabučnjaku smeštena je meteorološka stanica koja im daje podatke kada su se stekli različiti vremenski uslovi za pojavu štetočina te Isakovi prskaju svoje voće daleko manje od uobičajne voćarske prakse.

"Posle 25 godina koliko ovde prodajemo, mi sad imamo treću generaciju koja dolazi kod nas da pazari. Dolazili su prvo bake i deke, pa roditelji, a sad i deca koja su zasnovale svoje neke porodice. I to je ono što nas nadahnjuje da se bavimo takvom proizvodnjom. Pijaca ti uđe u krv i više ne možeš bez toga."

Detaljnije pogledajte u videu:

 


Foto prilog


Tagovi

Kontrolisana proizvodnja Borivoj Isakov Pijaca Prodaja jabuka Prodaja voća Ono si što jedeš


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Ono si što jedeš

Bulevar oslobođenja 78, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381695080585, e-mail: info@agroklub.rs web: https://www.agroklub.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]