Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Malinarska ekspanzija
  • 14.07.2016. 15:00

Sve je više malinara i u mačvanskom kraju

Osim na području Arilja, koji je tradicionalno malinarski kraj, malinjaci se u poslednje vreme šire i u drugim krajevima Srbije.

  • 2.156
  • 106
  • 0

Malinjaci su u Srbiji počeli da se šire ne samo u ariljskom kraju, već i nešto severnije.

Vladan Miljević je u Mačvi odlučio da se oproba u proizvodnji te voćne vrste. Malinjak je podigao na površini 20 ari, a planira da podigne i protivgradnu mrežu. Prema Miljevićevim rečima u ovom kraju su mnogi prepoznali potencijal maline, pa se svake godine podižu novi zasadi.

On ističe da malina nije mnogo zahtevna voćna vrsta, a najveći problem kada je reč o malinama predstavlja berba. Naime, teško je naći radnu snagu. Malina mora da se obere u kratko vreme da bi zadržala dobar kvalitet. Rod maline zavisi od primenjene agrotehnike, ali i vremena, pa su tako ove godine na rod maline uticao kasni mraz i grad.

Ipak, malinjak porodice Miljević je u dobrom stanju. Reč je mladom malinjaku, a sadnice su bezvirusne i sertifikovane pa vlasnici računaju na dobre rezultate i lepu zaradu.

Celu priču ovog mačvanskog malinara pogledajte u video prilogu:


Povezana biljna vrsta

Malina

Malina

Sinonim: - | Engleski naziv: Raspberry | Latinski naziv: Rubus idaeus L.

Malina je zeljasta biljka niskog rasta iz porodice ruža (Rosaceae). Rodi odmah posle sadnje, a punu rodnost dostiže u trećoj godini. Rodi jednom ili više puta godišnje. Živi u... Više [+]

Tagovi

Malina Gajenje Voćarstvo Malinari Mačva Vladan Miljević Berba malina


Partner