Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tehnologija berbe
  • 06.06.2020. 15:00

Tresač stabala: Tri radnika za sat mogu da oberu 180 stabala voća

Mašina je razvijena kako bi postigla najbolje rezultate sa što manjim brojem ljudi. Dizajniran je tako da sakupljeni plodovi ne dodiruju zemlju što garantuje visoki kvalitet berbe uz minimalne troškove čišćenja.

Foto: Facebook/Munckhof Fruit Tech Innovators
  • 584
  • 38
  • 0

"Munckhof Fruit Tech Innovators" ima rešenje nazvano Tree Shaker (Tresač drveta) za brzo i efikasno branje voća, orašastih plodova i maslina. Ovaj berač/tresač uz samo dva do tri radnika može u jednom satu da obere plodove sa 100 do 180 stabala. Nova verzija ove mašine biće dostupna na tržištu ovog leta.

Mašina se sastoji od dva dela i ima sistem čišćenja

Razvijena je kako bi postigla najbolje rezultate sa što manjim brojem ljudi. Dizajnirna je tako da sakupljeni plodovi ne dodiruju zemlju što garantuje visoki kvalitet berbe uz minimalne troškove čišćenja.

Hemijski div ulaže u novu tehnologiju za smanjenje pesticida

Tresač se sastoji od dva dela - na jednom je cirada, a na drugom i cirada i tresač s upravljačkim delom. Oba su na točkovima kako bi paralelno mogla da se kreće kroz redove, a njima upravlja radnik. Mašina pomoću džojstika pruža ciradu ispod stabla, a zahvata ga tresačem. Drugi radnik pruža ciradu s druge strane stabla, a stroj plodove pažljivo trese i na taj ih način ubira. Treći čovek u ovom poslu pomoću roll-on-roll-of sistema s rotirajućom trakom organizuje pražnjenje mašine i punjenje u odgovarajuću ambalažu.

Berač je opremljen i sistemom za čišćenje lišća, grančica i drugih nečistoća.  

Kreće se brzinom od 25 km na sat

Takođe ima akumulator koji automatski određuje ispravno vreme trešenja.  

Osim toga, kompanija je razvila i nov podesiv sistem čišćenja koji je u stanju da ukloni neželjene ostatke na plodovima. Brzina vožnje je 25km/h što olakšava prevoz ulicom, ali se mašina može bolje nositi i s uzbrdicama i nizbrdicama. Najnoviji Kubota dizelski motor snage 50 KS snažniji je i ekonomičniji nego pre, a ujedno je u skladu s novim direktivama Evropske Unije o emisijama uzduvnih gasova.


Tagovi

Munckhof Fruit Tech Innovators Tree Shaker Tresač Berač Tehnologija berbe Berba voća


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.