Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turski limun
  • 13.09.2017. 20:30

Turska limunom snabdeva i Evropu i Aziju

Turci izvoze limun od Velike Britanije do Vijetnama, a Španija im je najveća konkurencija.

Foto: skeeze / Pixabay
  • 461
  • 23
  • 0

U Turskoj se limun proizvodi tokom šest meseci, a količina uzgojenog voća je toliko velika da ih većina srednjih i velikih proizvođača obično čuva u hladnjačama, kako bi nastavili da snabdevaju ​​svoje kupce tokom ostatka godine.

"Proizvodimo oko 1.000 tona limuna mesečno, od čega izvozimo skoro 90%", objašnjava Emir Octuk (Emir Öztürk), šef kompanije "Zebzeci".

Izvoze najviše u Veliku Britaniju, Saudijsku Arabiju, Kuvajt, Dubai, Indiju, Vijetnam, Južnu Aziju, Bugarsku, Belorusiju, Rusiju i Jermeniju i to na nedeljnom nivou, navodi freshplaza.

"Turska je na izvrsnoj logističkoj lokaciji. Bliski smo i Evropi i Aziji, što prevoz čini puno lakšim i jeftinijim", objašnjava Octuk.

Ipak, postoje i važni konkurenti kao što su Španija i Maroko, jer proizvode velike količine ovog agruma. Španija je najveći konkurent, s obzirom na to da pripada Evropskoj uniji, pa ne mora da plaća određene poreze.

Foto: skeeze / Pixabay


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na ovu egzotičnu biljku 🍍 sam naišla jednog jutra na putu do Limanske pijace. Nasmejana baka Slavica me je uverila da je moguće gajiti je u našim klimatskim uslovima. Dala mi je jedan važan savet: ''Zalivaj ga samo destilovanom vodom, vodo... Više [+]